Útjavítási munkálatok Szatmár megyében

Útjavítási munkálatok Szatmár megyében
Szatmár megye – Tizenegy megyei rangú úton folyik útjavítási és útfoltozási munkálat, melyet a Botosani–i székhelyű Tehnic Asist Kft. végez.

Szatmár megye útjainak karbantartását a nyári időszakban a Botosani–i székhelyű Tehnic Asist Kft. végzi. A megyei utak javítására kiírt versenytárgyalást a cég az elmúlt esztendőben nyerte meg, és az idei évben lejár a megbizatási szerződésük, mondta Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. A versenykiírás alapján a Tehnic Asist Kft. az útjavítási munkálatokat 14 hónapos időszakra nyerte meg, a munkálatok összértéke 1 369 974 lej, áfa nélkül. A tanácselnök elmondta, hogy a jó idő beköszöntével több megyei rangú úton elkezdődtek az útjavíási munkálatok Szatmár megyében. A tanácselnök által jóváhagyott rendelet értelmében a 196–os jelzésű (Felsőszopor–Hadad–Szilágy megyei határvonal), a 108L jelzésű (Nagymadarász–Királydaróc–Tasnád), 193C jelzésű (19–es országút–Repülőtér–Szatmárhegy), 194A jelzésű (Szatmárnémeti–Mikola–Újberek), a 194B jelzésű (19–es számú országút–Vetés–Óvári, Szatmárnémeti–Pete, Szárazberek–Mikola–Batizgombás), a 195B jelzésű (Szamosdob–Csengerbagos–Nagymajtény–Crişeni–Királydaróc, Krasznamihályfalva–Ákos), a 108M jelzésű (Tasnád–Nagykároly–Börvely), a 109I jelzésű (Avasújváros–Nagyhegy–Máramaros megyei határ), 109K jelzésű (Bujánháza–Tartolc–Komorzán), 196B jelzésű (Nagykároly–Mezőfény–Csomaköz–Szaniszló–Mezőpetri) és a 195C jelzésű (Domahida–Kismajtény–Krasznaszentmiklós, Érkávás–Ady Endre, Szilágypér–Bihar megyei határ) megyei utakon végezhet a Tehnic Asist Kft. útjavítási munkálatokat. A tanácselnöktől megtudtuk, hogy a 193–as jelzésű megyei rangú út (Szatmárnémeti–Szamosborhíd–Máramaros megyei határ között) javítási munkálatai csak akkor kezdődhetnek el, ha a karbantartó vállalat jótálllási garanciát vállal az elvégzett munkáért.

Újra kell csinálni

Nem lehet tudni, hogy elkészülnek–e időben az „Avasi autópálya” néven ismert út felújítási munkálatai, mondta Csehi, ugyanis a szakértői véleményből — mely a Turcon elvégzett kanalizálási munkálatokat elemezte — kiderült, hogy a földvisszahelyezést nem a megfelelő módon oldotta meg a kivitelező cég, így azt újra el kell végeznie, és majd csak azt követően jöhet az aszfaltozás. Amennyiben a helyreállító munka nem készül el pár héten belül, úgy az „Avasi autópálya” projektje veszélybe kerül, hangsúlyozta a tanácselnök.