Újraindul a Wizz Air Budapest-Marosvásárhely járata

Marosvásárhely – Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy 2008. május 15-től Erdélyben Kolozsvár helyett újra Marosvásárhely repülőterére üzemelteti majd járatait. Ez az időpont egybeesik a légitársaság legújabb, nyolcadik bázisának megnyitásával Kolozsváron.

Wizz Air 2006 júliusában indította el első járatait Marosvásárhelyről, majd 2007 novemberében erdélyi üzemelését Kolozsvárra költöztette. A tapasztalat azt bizonyította, hogy bár a kolozsvári üzemelés összességében sikeres, a Budapest és Erdély közötti forgalom jelentős része Marosvásárhelyre irányul.

Azon utasok, akik már érvényes foglalással rendelkeznek a Budapest-Kolozsvár útvonalon az érintett időszakban, értesítést kapnak a változásról. A Budapest-Marosvásárhely járatot a Wizz Air heti 3 alkalommal üzemelteti majd, a Budapest-Kolozsvár járatok menetrendjével megegyező időpontokban.

Az egyirányú repülőjegyek már 2990 Ft-tól (adókkal és illetékekkel együtt) megvásárolhatók a wizzair.com weboldalon vagy a call centeren keresztül (Magyarországon: 06 90 181 181, Romániában: 09 03 900 313).

A Wizz Air kolozsvári üzemelését és terjeszkedési tervét a változás nem érinti.

Május közepétől a Wizz Air Kolozsváron nyitja meg nyolcadik bázisát, melyet egy A320 típusú repülőgép és helyi személyzet szolgál majd ki.