Újra dübörögnek a motorok

Újra dübörögnek a motorok

Szatmár megye – Szatmárnémeti helyett Mezőpetri ad otthont az idén megrendezésre kerülő Moto Viking Party motorostalálkozónak. A szervezők legalább ötszáz motorosra számítanak.

Új helyszínen, azonban a tavalyihoz hasonló gazdag programokkal várják a szervezők a motorosokat az idén augusztus 1. és 3. között megrendezésre kerülő Moto Viking Partyn. Az év legnagyobb észak–erdélyi bulijának Szatmárnémeti után most Mezőpetri ad otthont — számolt be kérdésünkre Fastus István, a rendezvény szervezője. Elmondása szerint, mivel a strand pihenőövezet nem a polgármesteri hivatal tulajdonában van, így a bérlésért elég borsos árat kellett volna kifizetnie a Viking Klubnak. Többek között emiatt is változtattak helyszínt, így a motorosok a mezőpetri futballpályán fognak találkozni, ahol biztosított számukra a sátorhely is — tette hozzá Fastus. Az idei találkozóra közel ötszáz motorost várnak, akik Romániából a környező megyékből érkeznek majd, ugyanakkor Magyarországról, Németországból, Ukrajnából, Szlovákiából, Lengyelországból, valamint Franciaországból is jönnek motorosok a Moto Viking Partyra. A szervezők elmondása szerint a régi mellett új vetélkedővel is várják majd a résztvevőket, ugyanis a lassúsági verseny mellett asztalitenisz–bajnokságra is sor kerül majd.

Koncertsorozat

A színpadi koncertsorozat a szatmárnémeti The Underskies zenekar fellépésével indul péntek este nyolc órakor, majd a kolozsvári Knock Out együttes veszi át a terepet, éjféltől pedig egy rockzenét játszó hobbiegyüttes, a Matador lép a közönség elé. Szinte hajnalig fog tartani a szórakozás  — a szombati program összeállításakor erre is tekintettel voltak: 13 órakor lesz az ünnepélyes motoros felvonulás a futballpályától Mezőpetrin át egészen Nagykárolyig, majd vissza. Szatmárnémetiig nem jönnek el a motorosok, mert az most nagyon sok időt venne igénybe igénybe — magyarázta a szervező. Hidi Miki streetfight–show–ja a mezőpetri rendőrség épülete előtt lesz látható 14 órától, majd folytatódnak a vetélkedők egészen az esti órákig, amikor színpadra lép a Jam, valamint a Rückwarts együttes. Közben Erotik Live Show–ra is sor kerül a színpadon, két magyarországi hölgy jóvoltából.   

Gugulya–Hégető Lóránd