Újra üres az egyik alprefektusi szék Kovászna megyében

Kovászna megye – Ma tette le a hivatali esküt Bukarestben Codrin Munteanu, Kovászna megye volt alprefektusa. György Ervin kormánymegbízott elmondta: váratlanul érte őket a kabinet döntése, mely valószínű hátráltatni is fogja munkájukban, hiszen a jogi ügyekért felelő Munteanu volt az egyetlen aki végigkísérte a zágoni föld- és erdő-visszaszolgáltatás nyomán kialakult, szinte megoldhatatlannak tűnő helyzetet.

A prefektúra jogi osztályán még igazgató sincs, most neveztek ki egy személyt a tisztség ideiglenes betöltésére.
Codrin Munteanu keményen megharcolt a Kovászna megyei alprefektusi székért. Nicolae Cîrlănescu váratlan halála után a kormány Gabriel Siminiceanut nevezte ki ideiglenesen, a tisztségbe. Munteanu két alkalommal is jelentkezett a versenyvizsgára, de nem sikerült elérnie a szükséges pontszámot.
Siminiceanu ideiglenes kinevezése június 18-án járt el, és mivel nem végezte el a tisztség betöltéséhez szükséges, köztisztviselőknek kiírt tanfolyamot, nem vehetett részt a meghirdetett újabb versenyvizsgán.
Munteanu ezúttal sikeresen tette le a vizsgát, és június 24-én iktatták be tisztségébe.
György Ervin Kovászna megye kormánymegbízottja elmondta: még nem lehet tudni, hogy ki lesz Munteanu utódja.
Az biztos, ha nem áthelyezés révén töltik be az üresen maradt tisztséget, hanem versenyvizsgát hirdetnek, Gabriel Siminiceanu is jelentkezhet, mert időközben elvégezte a köztisztviselőknek szervezett tanfolyamot.