Újonc otthonában a Bihar FC

A labdarúgó II. Liga szombati, tizennegyedik fordulójában Tordára látogat a piros-kék váradi legénység. A házigazdákat nagyon nehezen gyűrte le legutóbb az Arges FC hazai pályáján!

A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón szinte egyszerre kérdezték meg az újságírók Gheorghe Silaghi edzőtől azt, hogy vajon a szombati mérkőzésen is a Gyulafehérvári Unirea elleni taktikát fogja-e alkalmazni. – A taktikánk és a stratégiánk is ugyanaz lesz, vagyis hasonló játékkal szeretnénk győzni az újonc Arie§ul otthonában. Ez azonban igen nehéz dolognak tűnik, mivel vendéglátóink még idegenben is nehezen adják meg magukat. Ráadásul játszik náluk néhány olyan, jó képességű futballista, akik annak idején nem fértek be a két első ligás kolozsvári csapatba, Tordán pedig ők a sztárok, s ezt mindenképpen szeretnék nekünk is bebizonyítani.

Sandulescu nem játszhat

A keret játékosai közül Lőrincz még hátgerincgondokkal küszködik, és Radu sem épült fel sérüléséből, Adam Achim viszont már teljes értékű edzési gyakorlatokat végez, lehet, hogy pályára lép Tordán. Opriceana bal lábán izomhúzódást szenvedett, s csak pénteken dől el, játszhat-e vagy sem szombaton. Lukács formán kívül van, valószínűleg kimarad a keretből, Sandulescut pedig eltiltotta az RLSZ Fegyelmi Bizottsága. A tizennyolcas keretbe minden bizonnyal bekerül a tehetséges, ifjúsági Florut, aki egyre jobban játékba lendül. – Ha a fiúk mindannyian ugyanolyan lelkesedéssel és odaadással játszanak, mint az Unirea ellen tették, nem veszíthetünk – zárta mondandóját Silaghi.

Szántó Sándor