Újdonság a moziról

Nagyvárad – Az új könyv olvasmányos formában ismerteti meg az érdeklődőt a mozgókép századával, a nagyváradi vonzatokkal.

Nagy vállalkozásba fogott egy nagyváradi történész és közíró, s munkájának mostanra lett meg a gyümölcse. Kupán Árpád nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy pontos képet állítson össze Nagyvárad mozitörténetéről, a kezdetektől mostanáig, amely időszak szerinte ilyen vonatkozásban akár a vég is lehet. Szorgos és aprólékos munkával állította össze kultúrtörténeti kuriózumnak számító kötetének anyagát, amely az Europrint gondozásában most jelent meg.

Jön a bemutató

A mozi évszázada Nagyváradon címet viselő könyv olvasmányos formában ismerteti meg az érdeklődőt a mozgókép századával. Portálunk munkatársa, Szeghalmi Örs is többrétűen támogatta a kötet létrejöttét, többek között a legújabbkori váradi mozitörténettel kapcsolatos hírlapi írásait és egyéb háttéranyagokat bocsátva a dokumentálódó szerző rendelkezésére. Kupán Árpád A mozi évszázada Nagyváradon című könyve 20 lejért kapható a megyeszékhelyen az Illyés Gyula könyvüzletben, valamint a Garasos híd melletti Libris Anticában. A kötet bemutatóját december 6-án, csütörtökön 18 órai kezdettel tartják a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban, a kiadványt Péter I. Zoltán ismerteti.