Újabb Szatmár – Bánya csata

Újabb Szatmár – Bánya csata
Szatmárnémeti – Az A–osztályos bajnokságban újoncnak számító Nagybányai Extrem kézilabda–csapatot fogadja holnap 17 órától a Szatmárnémeti Városi Sportklub a Sportlíceum Ady Endre utcai sporttermében.

Visszavágna a Szatamárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabdacsapata a Nagybányai Extremnek az első mérkőzésen elszenvedett tízgólos vereségért. Erre holnap délután lesz alkalma a Nicolae Istrate, Kibédi Albert edzőpáros legénységének, ugyanis a két együttes 17 órától a szatmárnémeti Sportlíceum Ady Endre utcai sporttermében, az A–osztályos bajnokság első visszavágókörének 4. fordulójában találkozik egymással.

A VSK valószínű eddigi pozitív mérlegén sem akar rontani: az idényben a Szatmárnémeti – Nagybánya párharcok után kétszer győzött a VSK, és csak egy vereséget szenvedett valamely máramarosi csapattól (a D csoportban két nagybányai csapat, a Minaur II és az Extrem szerepel).

A VSK technikiai igazgatója, Istrate lapunknak elmondta, az ősz elején szerződtetet besztercei Bogdan Ţermuréra – sérülése miatt – még mindig nem számíthat, de Ionuţ Marinca is sérült: bokája dagadt meg. „A bányai vereség egy botlás volt. Nem ismétlődhet meg mégegyszer. Kötelezően győznünk kell” – mondta Istrate.

A mai forduló után egyébként egy hét szünet közvetkezik a kézilabdásoknak. Mivel hétvégén választásokat rendeznek az országban, a bajnokság következő fordulóját november 28–án rendezik. A VSK jövő hét szerdán a Tordai Potaisa ellen játszik Kolozsváron.

Férfi kézilabda A–osztályos bajnokság, első visszavágókör, 4. forduló, D csoport

Szatmárnémeti VSK – Nagybányai Extrem, Szászsebesi VSK – Tordai Potaisa, Kolozsvári U – Nagybányai Minaur II, Kolozsvári HC – Besztercei HCM.