Újabb pontokért hajt a Szatmárnémeti VSK

Ugyanaz a bírópáros vezeti szerda délután a Szatmárnémeti VSK – Brassói Dinamo férfi kézilabdameccset, akik novemberben a Cenk–alatti településen irányították a két együttes találkozóját.

Már csak matematikai esélye van a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatának, hogy elcsípje a Nemzeti Liga táblázatának 6. helyét, mindezek ellenére a Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénysége komolyan készült a Brassói Dinamo elleni szerdai találkozóra. „A Dinamonak jó csapata van, jó játékot nyújtottak az elmúlt meccseken, ezért nem szabad félváról venni a szerdai ellenfelünket” – mondta oldalunknak Palkó, aki elsősorban azt várja el, hogy csapata azt a teljesítményt nyújtsa, mint ősszel, a két együttes közötti brassói meccsén. „Brassóban fantasztikusan játszott a csapatom. Azt szeretném, ha a fiúk legalább olyan jól játsszanak szerdán is, hazai közönség előtt” – folytatta a sportigazgató. A novemberi találkozón a VSK 9–15–ös félidő után 23–29–re verte a Dinamot, amelynek elődje, a Rom Cri sem tudta még legyőzni a szatmári csapatot. A két együttes eddigi mérlege: 3 szatmári siker mellett nulla brassói siker.

A VSK szakvezetője ugyanakkor elismerte, a fiúk már nincsenek olyan mértékben motiválva, mint a korábbi meccseken. A táblázat 8. pozíciója biztosított, az csapat céljának (6. hely) teljesítése viszont lehetetlennek tűnik. A 24 pontos VSK ugyanis három ponttal lemaradta a 6. helyen tanyázó Kolozsvári U–tól, ráadásul a következő fordulóban U – VSK meccset rendeznek a kincses városban. „Nem fogok senkit tartalékolni a kolozsvári találkozóra. Ezután minden meccset komolyan kezelünk, és ahonnan lehet, pontokat hozunk. Nincs már veszteni valónk, ezért bátor játékot várok a fiúktól” – folytatta Palkó.

A keretből egyedül Ghiţă Mateaş játéka kérdéses, ugyanis a nagyváradi származású jobbszélső légcsőhuruttól szenved. „Remélem játékképes lesz szerdán, de ha nem muszáj, nem erőltetem majd a játékát” – mondta a szakvezető.

Másik érdekessége a szerdai meccsnek, hogy a Román Kézilabda Szövetség (FRH) ugyanazt a bírópárost küldi, akik a két együttes brassói találkozóját is irányították. A bukaresti Alexandru Blaj, Marius Gherghişor kettős tehát visszatérők a VSK – Dinamo párharcoknak. A FRH ugyanakkor közzé tette a szombati, Kolozsvári U – Szatmárnémeti VSK találkozó bíróinak neveit is: a konstancai Adrian Gerogescu, Mihai Moldoveanu duú irányítja majd a meccset.

A szerdai VSK – Dinamo összecsapás egyébként 17 órakor kezdődik a szatmárnémeti Sportlíceum Ady Endre utcai termében.

Címkék: , ,