Újabb munkálat a 131-es megyei úton

Újabb munkálat a 131-es megyei úton
Hargita megye – A 131-es megyei út újabb szakaszának feljavítását célzó munkálat elvégzésére adta át az útat, a kivitelezést megnyert cégnek a Hargita Megyei Tanács képviseletében Borboly Csaba, elnök és Orbán Béla, igazgató.

Az oklándi polgármesteri hivatalban rendezett találkozón az érintett felek áttekintették a munkálatok során megoldásra váró feladatokat, melyek között megemlítjük az út menti sáncok kiásását, az útszakaszon található hidak, átereszek megjavításának a lehetőségeit valamint a közvetlenül érintett lakosság időbeni tájékoztatását. A három megyén áthaladó 131-es útra korábban Hargita, Kovászna és Brassó megyék tanácsai közösen, elnyertek egy Phare támogatást, sajnos, a kivitelezést elnyerő cég, jogi kiskapukat keresve felbontotta ezt a szerződést. A közel 2,5 km hosszú útszakasz feljavításának összértéke 2.100.000 új lej, amelyet a megyei tanács saját pénzéből különített el, azért mert a megye nyugati felében erre a beruházásra szükség van. Ma, abban a térségben ahol az út áthalad az átlagéletkor 65 év feletti, arra van szükség a fiatalok hazajöjjenek, itthon keressék a megélhetést, de jól járható útra, gazdasági vérkeringés biztosítása nélkül erre nincs lehetőség.

A Kovászna megyei határig ezen munkálat befejezte után mintegy 4,5 km feljavításra váró útszakasz marad, amely feljavítására az elkövetkezőkben kell a Hargita Megyei Tanácsnak forrásokat szerezni saját erőből, vagy kormányzati forrásokból. A tervezett munkálatok, melyek már ezen a héten elkezdődnek, megvalósítása érdekében szükséges a helyi önkormányzat valamint a lakosság támogatására, hangsúlyozta a Megyei Tanács elnöke. Az útjavítás ezen a szakaszon 2oo8. szeptember 15-ig kerül befejezésre.