Újabb magyar sportoló kiütve: Görbicz leforrázta magát

Újabb magyar sportoló kiütve: Görbicz leforrázta magát
Másod- és részben harmadfokú égési sérüléseket szenvedett Görbicz Anita, az olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott irányítója. Orvosi vélemény szerint felépülése két-három hetet vesz igénybe, így Pekingben legfeljebb a játékok második felében léphet pályára.

Sinka László, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a győri játékos hétfőn este otthonában szenvedett háztartási balesetet, forró olajjal öntötte le a lábfejét. Jelenleg a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban ápolják.
“Görbicz Anitát hétfőn este 10 órakor nagyrészt mély másodfokú, kisebb területen valószínűsíthetően harmadfokú égési sérülésekkel hozták be a kórházba. Testfelületének összesen kevesebb mint egy százaléka károsodott, viszont nagyon rossz helyen, a jobb lábháton, a lábujjak háti felszínén és a lábujjak között szenvedett égési sérüléseket” – tájékoztatta az MTI-t Balogh Péter, a baleseti sebészeti osztály vezetője, aki egyben a női kézilabda-válogatott csapatorvosa is.
Balogh Péter szerint Görbicz Anita állapota a körülményekhez képest jó, gyulladása nincs. A kézilabdázónőt várhatóan még egy-két napig tartják benn a kórházban, felépülése várhatóan két-három hetet vesz igénybe, tehát elképzelhető, hogy az olimpia második felében már játékra képes lesz. Pontosabb véleményt ezzel kapcsolatban szerdára ígért az orvos, mert “sok függ attól, hogy a szervezetének milyen a regenerációs készsége és miként reagál az alkalmazott kezelésre”.
“Most a legfontosabb, hogy betartsam az orvosi utasításokat, mert értelemszerűen nagyon szeretnék ott lenni az olimpián” – mondta az MTI érdeklődére Görbicz Anita.