Újabb licitet írnak ki

Szatmár megye — Egyetlen cég ajánlata sem felelt meg a Luna Ses–en építendő síparadicsom felé vezető útszakasz megépítésére kiírt licit feltételeinek. Újabb licit kiírását tervezi a Szatmár Megyei Tanács.

Öt cég jelentkezett a Luna Ses–en építendő síparadicsom felé vezető útszakaszok megépítésére, illetve rahabilitációjára kiírt licitre. Az elbíráló bizottság átnézte az ajánlatokat, azonban egyetlen cég sem tesz eleget a tenderfüzetben leírt feltételeknek. A liciten közel száz kilóméternyi községi út rehabilitációjának és új útszakaszok építésének munkálatainak elvégzésére pályzáhattak a különböző cégek. A magáncégeknek az idei év május 5–ig kellett benyújtaniuk ajánlataikat.

Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke kijelentette, annak ellenére, hogy a licitet érvényteleníteni fogják, a Luna Ses–i síparadicsom megépítésének projektje továbbra is a Megyei Tanács prioritásai közé tartozik. „Csalódott vagyok, hogy érvényteleníteni kell a licitet és emiatt ismét eltolódik az építkezés kezdetének időpontja. Megpróbájuk, minél hamarabb lebonyolítani a jogi procedúrákat, hogy továbbléphessünk az ügyben”— nyiltakozta Csehi.

A kormány egyébként, kilenc millió lejjel támogatja a Luna Ses–i síparadicsom megépítésének projektjét.