Újabb határidőt jelöltek ki

Szatmárnémeti — Legkésőbb 2008. október 1–ig működésbe helyezik a Szatmár Megyei Kórházban az MRI készüléket. Ellenkező esetben a felek felbontják az együttműködési szerződést.

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Kórház és az Eurorad 2008 Kft. között még 2007–ben megköttetett együttműködési szerződés részletetinek megtárgyalására került sor hétfőn, ugyanis az Eurorad 2008 Kft–nek nem sikerült határidőre, vagyis 2008. március 15–ig beszerelnie az MRI készüléket (mágneses rezonancia alapú képalkotási módszer). Az együttműködés arról szól, hogy az Eurorad 2008 Kft. az MRI berendezés leszállítását és üzembe helyezését vállalta magára, míg a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Kórház biztosítja a készülék elhelyezésére megfelelő helyet.

A megbeszélésen jelen volt Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, a Szatmár Megyei Kórház menedzsere, Aurelia Vulciu és az Eurorad 2008 Kft képviselői. Amint az a hétfői találkozón elhangzott, a cég a szerződésben vállalt határidőig nem sikerült üzembe helyezze a készüléket, de legkésőbb 2008. október 1–ig működésbe helyezi a szerkezetet, ellenkező esetben az együttműködési szerződést felbontják a felek. A cég egyébként már megkezdte az MRI készülék működtetésére kijelölt helyiségek átalakítását, a mintegy 8 tonnás szerkezet beszerelése is a következő időszakban várható majd.