Újabb győzelemre készül a VSK kézilabda–csapata

Újabb győzelemre készül a VSK kézilabda–csapata
Szatmárnémeti – A Szászsebesi VSK, a Nagybányai Minaur II és a Besztercei HCM után egykori csapata, a Nagybányai Extrem ellen is győzni szeretne Palkó János.

Ismét győzni akar Palkó János kézilabda–edző kollegája, Ioan Gerhard ellen. A Szatmárnémeti VSK jelenlegi technikai igazgatója az A–osztályos bajnokság őszi idényében tíz góllal győzött Ioan Gerhard csapata ellen. Akkor Palkó az Extrem edzője volt, Gerhard pedig a szatmári együttest vezette. Most fordított a helyzet: Palkó a VSK szakvezetője, Gerhard pedig a nagybányai ificsapatot „vezényelni”.

„Természetes dolog, hogy egy edző arra ösztönözze csapatát, hogy győzzön függetlenül attól, hogy ki vagy mely csapat ellen. Most ez így jött ki, hogy egykori csapatom ellen győzzek. Most a VSK alkalmazásában vagyok, ezért a szatmári csapatot szeretném győzelemre vezetni” – mondta Palkó. De meg van győzödve arról, hogy jobban ismeri ő az Extremet, mint Gerhard a VSK csapatát. Ezért lehet lépéselőnyben kollegájával szemben.

Győzelem esetén egyébként eddig még páratlan teljesítményt érne el a VSK: négy lejátszott bajnoki mérkőzésből ugyanennyi győzelem úgy, hogy a táblázat élén álló csapatok ellen is sikert aratot Palkó együttese.

Ianoş lelépett

A szakvezető nem számíthat hétvégén Ianoşra sem: huszonéves beállos egyik napról a másikra tünt el. Úgy tudjuk, külföldön keres munkát magának, és fel akar hagyni a sportolói pályafutással.

Férfi kézilabda, A–osztály, D csoport, tavaszi idény, 4. forduló: Nagybányai Extrem – Szatmárnémeti VSK, Tordai Potaisa – Szászsebesi CSM, Nagybányai HC Minaur II – Kolozsvári U Transilvania, Besztercei HCM – Kolozsvári HC Napoca.