Újabb gyermekerőszakolás Neamt megyében

Egy tizenegy éves kislányt erőszakolt meg a saját apja a Neamt megyei Tarcau településen. A gyermeket az anyja hagyta az elvált férjénél, mert Olaszországba ment dolgozni és nem akarta, hogy a gyerek máshova járjon iskolába.

A férfi azonban, ahelyett, hogy tisztességgel vigyázott volna rá, arra kényszerítette Eugeniát, hogy lefeküdjön vele, veréssel, sőt, halállal fenyegette, ha nem teljesíti kívánságát, vagy ha elmondja másoknak, mi történik a házban. A férfi valóságos cselédsorba taszította a gyereket, ugyanis ágyban szolgáltatta fel vele a reggelit, az ebédet, stb. Külön erre a célra szolgáló csengőcskéje is volt, amellyel behívta Eugeniat, ha szüksége volt valamire. A vérfertőzést nemrégiben fedezték fel a rendőrök, miután megjelentek a faluban a híresztelések arról, hogy mi is folyhat a házban. Annak az iskolának a tanárai is gyanakodni kezdtek, ahova a kis Eugenia járt. Több tanár észrevette, hogy a lány apátiába süllyedt, nem barátkozik osztálytársaival, nagyon visszahúzódott és rossz jegyei vannak. Eleinte ezt a változást azzal magyarázták, hogy a gyereknek hiányzik az anyja. A pletykák felbukkanása után a közösségi rendőrség tagjai felkeresték a családot és elbeszélgettek az apával és a gyermekkel is. Miután megállapították, hogy itt valóban lehet szó szexuális zaklatásról, az ügyet azonnal átadták a rendőrségnek. A törvényszéki orvosi vizsgálat megállapította, hogy Eugenua A.-t szexuálisan zaklatták, annak ellenére, hogy még szűz volt, ugyanis a szűzhártyája nem szakadt át. A gyereket azonnal kórházba szállították. Az ügyben vizsgálatot folytatók kiderítették, hogy a gyermek apja minden pénzét italra költötte, stabil munkahelye nincs, alkalmi munkákból él. Gerorgeta Munteanu a Tarcau-i polgármesteri hivatal szociális munkása, aki gondozásba vette a gyereket, elmondta, hogy egy idő után Eugenia mindent elmesélt neki. „A kiskorú folyamatos stresszben élt és szinte naponta meg volt verve. A gyerek mondta el azt, hogy az apjának volt egy csengője abban a szobában, ahol aludt. Amikor az ember ittasan hazajött a kocsmából, lefeküdt, de éjszaka megébredt, megnyomta a csengőt és a lányt a szobájába hívta” – mesélte Munteanu, aki hozzátette, hogy az apa odatette a lányát, hogy főzzön, mossa fel a padlót, menjen italért. A gyermek azt is elmondta neki, hogy amikor az apja csengetett és ő nem ment azonnal, akkor halállal fenyegette. A lány elmondása szerint az apja kétszer erőszakolta meg. A gyermeket a Békási Városi Kórházban és a Piatra Neamt-i kórházban is kivizsgálták és jelenleg egy gyermekvédelmi központban van. Emilian A. ellen benyújtották a bűnvádi keresetet. A lány anyja visszatért Olaszországból és most a hatóságoktól próbál engedélyt szerezni, hogy visszakaphassa gyermekét.

Ez már a harmadik Nemt megyei eset egy hónap leforgása alatt, amikor gyermeklányt erőszakol meg valamelyik rokona. Egy tizenegy éves, Piatra Soimului községbe való kislány teherbe esett, miután megerőszakolta egyik nagybátyja, Roman városában pedig annak a nagynéninek élettársa zaklatott szexuálisan egy kislányt, akinél megőrzésre hagyták a gyermeket a szülei, akik Olaszországba mentek dolgozni.