Újabb érdemes sportmestere van Nagyváradnak

Az elmúlt hét végén Nagybányán rendezett, gyerek, ifjúsági és felnőtt versenyzők számára kiírt tékvandó Román Kupa megmérettetésen nagyon jól szerepeltek mindhárom váradi sportklub tagjai.

A Nagyváradi West Team Tékvandó Sportklub vezető edzője és nemzetközi hírű versenyzője, Tunyogi Hajnalka Nagybányán is bizonyította tehetségét a Román Kupa versengésen: a felnőttek között formagyakorlatban aranyérmes, illetve kupagyőztes lett. A díjkiosztó ünnepségen a kupa átvételével együtt magas kitüntetésben részesítette a román szakszövetség a közismert versenyzőnőt: érdemei elismeréseként megkapta az érdemes sportmesteri címet! Csapatának tagjai közül Beke Teodóra arany-, Florina Leuce ezüst-, Roitán Tamás, Cristina Tobias, Simkó Csanád (2) és Florina Leuce bronzérmet szereztek.

Öten hat helyezés

A nagybányai kupaversengésen indult tizenhét klub mintegy 180 versenyzője között a Nagyváradi King Do Sportklub öt sportolóval vett részt, s azok mindenike érmes helyezést ért el. Nagy Andrea kétszer is dobogóra állt: a gyerekek között arany-, kisifjúságiaknál pedig ezüstérmes lett. Csapattársai közül George Popat és Bogdan Gugot arany-, Nagy Mátét és George Rujét bronzéremmel jutalmazták. A csapatverseny összesítésben a King Do az igen megtisztelõ harmadik helyen végzett.

A legtöbb érem

A Nagyváradi Royal Kwon Telemedia Consult Sportklub indította a legtöbb versenyzőt a váradi klubok közül, s ez a végelszámolásból is kitűnt: sportolóik tarsolyába tizenöt érem került. Alexandra Tarle és Berei Nikolett egy-egy arany és egy-egy ezüstérem birtokosa, Pirosca Katalin és Kiss Róbert szintén aranyérmes lett. Paskuj Sándor, Loredana Marcut (2), Veselényi Ákos, ezüst-, Alexandru Moza, Pál Imre, David Muresan (2) és Pál Miklós bronzérmet szerzett. Gratulálunk!