Újabb Borvíz út projekt egyeztetés Hargita megyében

Újabb Borvíz út projekt egyeztetés Hargita megyében
Hargita megye – 2008. július 16-án a Megyei Tanács gyűléstermében újabb egyeztetésre került sor a Borvíz-út projekttel kapcsolatosan Borboly Csaba megyei tanácselnök, valamint a projektben érintett települések polgármesterei között.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a projekt dokumentációja megérkezett Bukarestből tanulmányozás céljából. Kiderült, hogy bármelyik település visszalépése esetén nincs lehetőség a projekt kivitelezésére, de mindenik önkormányzat hajlandó a folyatásra a Megyei Tanács támogatása mellett.
Ugyancsak szó esett a költség-átcsoportosításokról, valamint a kivitelezőkkel való egyeztetésről. Petres Sándor alelnök elmondta, hogy az egyes megvalósítandó munkálatokról való lemondás a támogatás megfelelő mértékű csökkenését vonja maga után.
A résztvevők felkérték a megyei tanács képviselőit, hogy a munkálat kivitelezésének jogát elnyert cégcsoport képviselőivel július végére szervezzenek egy csíkszeredai egyeztetést, hisz a kész tervekben számos olyan hiba van, amelyek javításra szorulnak hisz jelentős hibák találhatók benne (pl. Multiplex mozi Tusnádfürdőn, Román tér feljavítása Borszéken, vagy akár az egy négyzetméterenként átlagban 2,5 fa ültetése Szelykefürdő teljes területén, stb.), amelyek valószínű nagyban növelték a projekt költségeit.