Újabb bevásárlóközpont fog épülni

Szatmárnémeti — Szatmárnémeti újabb bevásárlóközponttal fog bővülni. A legutóbbi tanácsülésen a városatyák zöld utat adtak ennek a nagyméretű, körülbelül ötven millió eurós beruházásnak.

Kisebb módosításokkal egyhangúlag elfogadták a városatyák az Armonia elnevezésű bevásárlóközpontra vonatkozó városrendezési tervet. A bevásárlóközpont a Hegyi úton (Lucian Blaga) fog felépülni. Valószínűleg, már idén megkezdik a közel ötven millió eurós beruházást jelentő építkezést. A bevásárlóközpontban a kisebb boltok mellett, egy Carrefour elnevezésű hipermárket is helyet kap majd. A Carrefour egy nemzetközi áruházlánc, amit Franciaországban alapítottak. A világ második legnagyobb ilyen cége az amerikai Wal–Mart után. Saját országában piacvezető, több, mint 4500 kereskedelmi egységgel rendelkezik.

A létesítmény nagysága nem csak az erre szánt befektetett összeg alapján becsüléhető fel. A közel kétezer férőhelyes parkoló is grandiózus méreteiről árulkodik. A befektetők valószínűleg azért választották ezt a helyet a bevásárlóközpont létesítésére, mert a megyeszékhelynek ezen a részén még nen épült nagyobb hipermárket.

A bevásárlóközpont léterhozásával a környék forgalma is némiképp változni fog. Körfogalmat fogak létesíteni, hogy a gördülékenyebb legyen a közlekedés ezen a környéken.