Új utcanévtáblák

Új utcanévtáblák
Többen is hozzászóltak a tanácsosok közül a költségvetés vitájához, volt aki többször is. Dr. Földes Béla többek között a velencei Templomtéri park rendezetlenségére hívta fel a figyelmet, illetve arra, hogy öt éve már megígérték a felújítását, játékok felszerelését.

Mihai Groza polgármester szerint a városközpont élvez elsőbbséget, de ez nem jelenti azt, hogy nem kerül sorra ez a tér. Vági László a költségvetésben megtalálta az új utcatáblákra elkülönített pénzösszeget, de megerősítést várt arra, hogy ez a 2006 júliusában hozott határozatuk alapján a magyar személyiségek nevét helyesen feltüntető táblákra, illetve azokra vonatkozik, amelyeken magyarul is szerepel az, hogy utca és tér. Dumitru Fildan műszaki igazgató tömör válasza: „Így van.” Más véleményen volt Mihai Drecin PRM-s tanácsos, aki szerint takarékosságból várhatnak még egy évet az új táblákkal.

Sok a teendő

Pantea Florian azt hiányolta, hogy eddig nem sokat tett a városvezetés a tömbházak hőszigeteléséért. Más városokhoz képest elmaradtak azzal a projekttel, amely szerint e beruházást egyenlő három részben a kormány, a helyhatóság és a tulajdonosok állják.

Kis Gábor soknak találta az egymillió eurót hat automata villamosváltóért, de Mihai Groza polgármester szerint az új villamosoknak szükségük lesz a váltókra. Végül négy ellenszavazattal, a helyhatósági testület jóváhagyta a költségvetést. Ebben az évben 516.705.000 lejből gazdálkodhatnak Nagyváradon. Mindez 53 százalékkal jelent többet, mint 2007-ben – olvasható a szakjelentésben.

 

Elfogadták Nagyvárad költségvetését