Új "szín" az érmihályfalvi palettán

Új "szín" az érmihályfalvi palettán
Bihar megye – A napokban lépett első kiállításával a nyílvánosság elé az érmihályfalvi Padlás Galériában a helyi Molnár Zoltán. A tárlat e hónapban még megtekinthető, a festmények megvásárolhatóak.

Az érdeklődőket id.Szilágyi Ferenc  köszöntötte, aki örömének adott hangot amiatt, hogy az utóbbi években mindig “felbukkan” egy-egy olyan, művészi adottságai terén addig ismeretlen egyéniség, aki a szó szoros és átvitt értelmében is új színt visz az érmihályfalvi kulturális életbe. Ilyen “meglepetésnek” nevezte Molnár Zoltánt is, akit maga sem ismert eddig, és akivel legtöbben munkája kapcsán kerültek csak kapcsolatba.

Amit lát, és továbbgondol

Mint kiderült, a kiállító zootechnikusként végezte tanulmányait, de a képzőművészet, a rajzolás, a festés iránti hajlama már gyerekkorában megmutatkozott. Kolozsvári egyetemi évei alatt kézügyessége láttán Gy.Szabó Béla grafikus is buzdította, de elfoglaltsága miatt az alkotás háttérbe szorult, azzal a megállapítással, hogy “majd egyszer”. Nos, ez jött el most, illetve azokban az elmúlt hónapokban, amikor a kiállított festmények készültek. Ezekről id.Szilágyi Ferenc elmondta: nincs bennük semmi absztrakció, az alkotó azt festi le, amit lát, illetve amit tovább gondol a látványból. A csendéletek, tájképek “harsogó színei kellemesek a szemnek”, fogalmazott a méltató.

Beszéljenek a képek

Molnár Zoltán csupán annyit tett hozzá, hogy szavai helyett beszéljenek a képei. Az eseményen közreműködött a Zelk Zoltán Általános Iskola Furfang furulyacsoportja Darabont Alíz  zenetanárnő vezetésével. A tárlat a hónap végéig tekinhető meg, a képek megvásárolhatóak.