Új stratégiával

Szatmár megyeViorel Buda főtanfelügyelő bejelentése szerint a 2008/2009–es tanév kezdetével újjabb stratégiát szertnének bevezetni, mely során biztosítani szeretnék a megfelelő körülményeket a gyermekek számára az oktatás területén az iskolákban.

Ennek egyik feltétele, hogy a megyében minden tanintézményhez tartozó épület megkapja az egészségügyi engedélyt, valamint más, a működéshez szükséges engedélyeket. A főtanfelügyelő elmondása szerint jelenleg az elmúlt évben a tanügyminisztériumtól kapott pénzeket sikeresen elköltötték, és a tanügy számára van elég támogatás. „Az idie évben több pénzt szeretnénk költeni. Az eddig elköltött összeget (a 2007–ben kapott támogatást) szeretnénk megtriplázni: 150 000 000 lejt szeretnénk idén kapni és költeni” — mondta Viorel Buda. Elmondása szerint a 2007–ben megkezdett projektek és munkálatok idén is folytatódnak.

Közvita

A tervek szerint megyénkben is közvitára bocsájtják az új tanügyi törvénytervezetet. Viorel Buda elmondta, hogy számára nemcsak az iskolaigazgatók és pedagógusok véleménye számít, hanem a szülőké is fontos. Az első ilyen találkozót kedden, 10 órai kezdettel Szatmárnémetiben tartják meg a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség multimédiatermében, melyet követően a megyében több hasonló találkoztó szerveznek.