Új óvoda épül Biharfélegyházán

Új óvoda épül Biharfélegyházán

Bihar megye – Az utóbbi tanévkezdések úgy zajlottak Biharfélegyházán, hogy egyúttal avattak is valamit: felújított iskolarészt, aztán új szárnyat. Az idei szeptember sem múlik el szalagátvágás nélkül.

A Biharfélegyházán áthaladó országúttól karnyújtásnyira, a kultúrháznak, illetve ma még a Polgármesteri Hivatalnak is helyet adó épület mögött épül az új óvoda. A megújult iskola sincs pár méternél messzebb, eredetileg abba tervezték beköltöztetni az óvodát. De mivel utóbbira időközben más terveket készítettek, a felszabadult helyiségekben kapott helyet az informatikai központ. Utóbbi avatásával szinte egyidőben kezdődött meg az új óvoda építése, melyet a napokban Kelemen Zoltán polgármesterrel néztünk meg.

Konyha, központi fűtés

Az épület földszintes, de tetőzete úgy van megépítve, hogy később, ha a szükség úgy hozza, lehet manzárdot kialakítani. Két óvodai csoportja van a településnek, a gyerekeknek délután is biztosítanak elfoglaltságot, napközis rendszerben. Öt nagyobb helyiség mellett több kisebb is van az épületben, a konyhát pedig úgy alakították ki, hogy az önállóan is “megállja a helyét”, azaz használható legyen akkor is, ha a szomszédos kultúrházban szervezendő rendezvényeken van rá szükség. Különálló épületben kap helyet a központi fűtés kazánja, a hálózat pedig az óvoda mellett a kultúrházat is ki tudja majd szolgálni. Az új óvoda avatását a szeptemberi tanévkezdéskor szeretnék megejteni, mondta Kelemen Zoltán.

Rencz Csaba