Új karateklub Szatmáron

Új karateklub Szatmáron
Az elmúlt hónap végén nyította meg kapuit a nagy múlttal rendelkező székelyudvarhelyi Sakura SK karate–egyesület szatmárnémeti fiokja.

Nyesti Csaba, a szatmárnémeti csapata vezetője elmondta, a „megnyítón” – melyen jelen volt Kovács Zsigmon, a székelyudvarhelyi klub elnöke – 11 karatéka vizsgázott. A legtöbb Szatmár megyei klubbal ellentátben ők a tradicionális karatét tanítják. „Technikailag és szellemileg is különbözik a modernhez képest a tradicionális karate – mondta Nyesti. – Elsődleges célunk, hogy minél többen elsajátítsák a karate művészetét” – folytatta.

A klub a szatmárnémeti Dariu Pop Általános Iskola (Crizantemei utca, 16–os lakónegyed) tornatermében hétfőn, szerdán és pénteken 18 órától tart edzéseket. Az edzői teendőket Borlean György látja el.

 

Övvizsgázók

Fehér őv: Antonio Hede, Cristian Mateiu, Balogh Zsolt. Narancssárga őv: Batfalszki Rita, Sáfrány Lajos, Cristian Marchiş. Zöld őv: Ronaldo Florea, Alin Marchiş. Kék őv, két csík: Illyés Attila. Barna őv, egy csík: Simon Lehetl Zoltán. Barna őv, három csík: Nyesti Csaba.