Új főszerkesztője van a Korunk folyóiratnak

Balázs Imre József erdélyi irodalomtörténész személyében új főszerkesztője van a Kolozsváron 1926-ban alapított, az erdélyi magyarság egyik legrangosabb kulturális folyóiratának számító Korunk című kiadványnak – adta hírül az Új Magyar Szó.

A havonta megjelenő folyóiratot birtokló Korunk Baráti Társaság közgyűlésének döntése értelmében a tavaly 70. életévét betöltött Kántor Lajos volt főszerkesztő a lap szerkesztője marad, és továbbra is ellátja a társaság elnöki tisztségével járó teendőket. Kántor a lapnak úgy nyilatkozott: már régóta gondolkodik azon, hogy átadja a fiatalabbaknak a főszerkesztői tisztségét.
Balázs Imre József tervei között szerepel a folyóirat internetes változatának fejlesztése. Fontosnak tekinti, hogy a Korunkban minél több közérthetően megfogalmazott tudományos álláspont jelenjen meg. Emellett erősíteni szeretné a lapnak azt a szerepét, hogy közvetítsen a kultúrák között. Az új főszerkesztő 1976-ban született Székelyudvarhelyen, 1999 óta szerkesztője a Korunk irodalmi rovatának. A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem oktatójaként XX. századi magyar irodalmat tanít. Hét önálló kötet szerzője, tagja a József Attila Körnek, az Erdélyi Magyar Írók Ligájának, valamint a Romániai Írók Szövetségének. Balázs Imre Józsefet munkájában Horváth Andor és Kovács Kiss Gyöngy főszerkesztő-helyettesek segítik.