Új felszerelések, merész tervek

Új felszerelések, merész tervek
Nagyvárad – Elégedettnek bizonyult Eugen Nicolaescu egészségügyminszter pénteki, nagyváradi látogatása során – a sajtótájékoztatón pedig kijelentette: negatívumokról nem is hajlandó tárgyalni.

Először a TBC kórházat, később a nagyváradi Gyermekkórházat, a Megyei Kórház újabbik, valamint régi épületét látogatta meg a miniszter, majd visszatért a Dózsa György utcai épületbe, ahol sajtótájékoztatót tartott. Körútja során mindennel elégedettnek bizonyult – külön kiemelte a TBC kórház új menedzserének, Dacan Forceának a teljesítményét, akinek rekordidő alatt sikerült felújítania a kórházat.

Úgy tűnik, megyénk ezúttal a „kiváltságosak” közé tartozik, más megyéknél jelentősen nagyobb összegeket kapott ugyanis az egészségügyi intézmények korszerűsítésére, új felszerelésekre.

„Bihar megye meglapozott igénylésekkel tudott előállni, s a támogatás is ehhez mérhető” – jelentette ki a miniszter. Mint megtudtuk, jövőre korszerű onkológiai központ létesítését tervezik a megyei kórház régi épületében – ez a modern orvosi készülékek beszerzése mellett az épület teljes felújítását, belső átépítését is jelenti, mondta a miniszter. Az újabbik, 1. sz. megyei kórház egyébként tavaly 3,1, az idén 7,7 millió lejes támogatásban részesült. A napokban érkezet meg az angiográf a kardiológiai osztályra, s hamarosan új komputertomográfot és nukleáris magrezonanciás készüléket is kap az egészségügyi intézmény.

Neumann Andrea