ERDON Helyi hírek

2007.12.06. 15:49

Halasztják a döntést a Wass Albert ügyben

<p>Kolozs megye - A Kolozsvári Törvényszék csütörtökön elhalasztotta az ítélethozatalt a Wass Albertet 1946-ban halálra ítéli bírói döntés felülvizsgálata ügyében. A törvényszék berkeiből származó források a Mediafax hírügynökségnek elmondták, hogy a bírók arra hivatkoznak, hogy hosszabb időre van szükségük az ügy alaposabb megtárgyalására. A bíróság a mult héten fejezte be azoknak az iratoknak az áttanulmányozását, melyeket Wass Albert rokonai nyújtottak be felülvizsgálat céljából.</p>

Kincses Előd a család ügyvédje akkor azt nyilatkozta, hogy nincsenek bizonyítékok arra, hogy Wass Albert felbujtotta volna a magyar hadsereget. A felülvizsgálati eljárást az író fia, a jelenleg Németországban élő Andreas Wass von Czege kezdeményezte, aki a Külügyminisztériumtól és a Pitesti-i katonai arhívumból származó dokumentumokat csatolt a kérelméhez.

Kincses szerint az új bizonyítékok Wass Endrét, az író apját jelölik meg felbujtónak a vasasszentgothárdi ügyben, míg az omboztelki mészárlás kapcsán az arhívumból származó dokumentumok a Körösi nevű polgármestert és egy Szakács nevezetű egyént neveznek meg bűnösként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!