Ötgólos hátrányban a VSK!

Ötgólos hátrányban a VSK!
Öt góllal a tarsolyában vághat neki a nagyváradi visszavágónak a Brendon Eger vízilabdacsapata: a szombat esti LEN-kupa mérkőzésen a vendéglátók 14–9-re verték a nagyváradiakat.

A találkozó első gólját Kiss Csaba szerezte meg – írta az egri klub honlapja, majd a következő támadásnál Decker kiállítását követően Dunca egyenlített (1–1). Fordulás után újabb kiállítás és újabb gól következett: az előző „elszenvedője” Baidoc volt, az utóbbi szerzője pedig Biros Péter (2–1). A váradi támadást Baidoc nem tudta gólra váltani, a visszaúszásnál Cretut pihenőre küldték a bírók, s Varga II. Zsolt kihasználta az előnyt (3–1). A második negyed kísértetiesen hasonlított az elsőre, mivel megint majdnem a negyed feléig nem született gól, ekkor Ramiro Georgescu lőtt gólt (3–2), amire hamarosan Nyéki válaszolt, sőt Binder, majd Varga II. révén már négyre nőtt az Eger előnye (6–2).

9–2-ről kapaszkodtak

A másik oldalon Ungureanu hagyott ki egy ziccert, majd ugyan ő szabálytalankodott saját kapuja előtt, aminek egy 5 méteres büntető lett a következménye. Feltham nem hibázott (7–2), ahogy a félidő előtt alig valemivel Hegedüs sem, aki szabaddobásból volt eredményes (8–2). Nagyszünet után megváltozott a játék képe, a házigazdák már nem védekeztek olyan jól, mint korábban, igaz, Kiss Csaba révén ismét ők találtak be, 7 gólosra növelve az előnyüket (9–2). Erre már magukhoz tértek a váradiak is: először Baidoc, majd Georgescu „köszönt be” Szécsi kapujába (9–4), amire ismét jött a válasz Hegedüs részéről. Ekkor a váradiak ismét két gólt „ragasztottak” a magyar hálóba: Baidoc, majd a helyzeténél rendkívül szemfüles Zentai volt eredményes (10–6). A negyed utolsó gólját Biros szerezte (11–6).

Döntetlen a 4. negyedben

Az utolsó nyolc percben végre sikerült a vendégeknek az, amit már a mérkőzés eleje óta sorozatosan próbálgattak: Kádár beadta centerbe a labdát és Dunca egy szép csavarral Szécsi háta mögé juttatta azt (11–7), de újra Hegedüs válaszolt, sőt Varga is betalált, így már 13–7 volt az állás. Ekkor Duncát egy pillanatra magára hagyták, amit ő azonnal ki is használt (13–8), s ugyanezt tette Tarnovetchi is Kiss Csaba kiállítása után (13–9). A négy gólos különbség nem tűnt volna behozhatatlannak, viszont a Baidoc nélkül védekező nagyváradi védelmet Nyéki lőtte át, beállítva ezzel a 14–9-es végeredményt. A visszavágó december 8-án, Nagyváradon lesz.

Tények

LEN-kupa nyolcad-döntő, 1. mérkőzés, Eger, Bitskey uszoda, 1300 néző. Brendon Eger–Nagyváradi Leonardo VSK 14-9 (3–1, 5–1, 3–4, 3–3). Vezette: Rotunno (olasz), Tomic (horvát). Emberelőny/kihasználva: 13/6, illetve 8/3. Ötméteres/kihasználva: 1/1, illetve 0. Kipontozódott: Kádár (28. p.).

Eger: Szécsi – Hegedüs (3 gól), Biros (2), Decker Á., Kiss Cs. (2), Császár, Kis G. Cserék: Kovács G., Nyéki (2), Matajsz, Feltham (1), Binder (1), Varga II. Zs. (3). Edző: Gerendás György.

Nagyvárad: Barát – Dunca (3), Baidoc (2), Tarnovetchi (1), Cretu, R. Georgescu (2), Kádár. Cserék: Ungureanu, Zentai (1), Ridzyk, Malai.