Járvány

2020.09.08. 09:12

A női címvédő nem indul a Roland Garroson

Nem indul a francia nyílt teniszbajnokságon az ausztrál Asleigh Barty, a női egyes címvédője.

(FILES) This file photo taken on June 7, 2019 shows Australia's Ashleigh Barty hitting a return against Amanda Anisimova of the US during their women's singles semi-final match on day 13 of the Roland Garros 2019 French Open tennis tournament in Paris. - World number one Ashleigh Barty announced on September 8, 2020 she will not defend her French Open crown, citing the COVID-19 coronavirus fears that also prompted her and several other top players to withdraw from the US Open. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Philippe Lopez

A világranglista vezetője kedden Instagram-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy az egészségügyi kockázatok miatt lemondta a részvételt. Döntésében az is közrejátszott, hogy

edzője a beutazási korlátozások miatt valószínűleg nem lehetett volna ott Párizsban.

„Az elmúlt évi francia bajnokság a legfontosabb torna volt a pályafutásomban, ezért is nehéz volt meghozni ezt a döntést.

Az egészség, a családom és a csapatom biztonsága azonban mindennél fontosabb”

- írta a 24 éves játékos.

Bartyt tavaly a Roland Garros megnyerése után a legjobb ausztrál sportolónak választották.

A francia szervezők hétfőn erősítették meg, hogy a koronavírus-járvány ismételt fokozódó terjedése ellenére lesznek nézők a hónap végén kezdődő Grand Slam-tornán.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában