Öt tűzeset egy nap alatt

Bihar megye – Sűrű napjuk volt csütörtökön megyeszerte a tűzoltóknak. Életeket s vagyonokat mentettek beavatkozásaikkal.

Szalontán reggel háromnegyed hét tájban riasztották őket: a 79-es országúton, Keményfoknál felburult egy nyerges vontató, és a tartályában lévő üzemanyag szétfolyt az úttesten. Ezt eltakarították, a jármű áramfejlesztőjét kikapcsolva pedig elhárították a tűzveszélyt. Ugyancsak Keményfokra kellett kiszállniuk a szalontai lánglovagoknak kora délután is, a 30. szám alatt kigyulladt egy melléképület, mert az égő parazsat gyúlékony anyagok mellett tárolták a háziak. A tető égett el, mire végeztek az oltással, a kárt ezer lejre becsülték. Senki nem sérült meg.

Délután valamivel hat óra után a mihályfalvi tűzoltók egy férfit mentettek ki a helyi állomáson egy üzemanyagtartályból, aki a belélegzett gázok miatt került önkívületi állapotba. Este háromnegyed tízkor a váradi Prim[riei utcában kigyulladt egy villanyoszlop a vezetékek nem megfelelő szigetelése miatt, majd valamivel éjfél előtt egy égő kukát kellett eloltaniuk a váradi 1-es egység ügyeletes lánglovagjainak.