Címvédőhöz méltóan szerepeltek

<p>A Szuperliga vízilabda bajnokság Bukarestben rendezett második tornáján két mérkőzését megnyerték a Nagyváradi Leonardo VSK vízilabdázói. A Dinamo ellen viszont csak döntetlenül mérkőztek.</p>

Egy lépéssel ismét közelebb került a váradi vízilabdázókhoz a bajnoki cím megszerzése: a fvárosban lebonyolított második rájátszásos tornán legyőzték a Steauát és a Rapidot, míg a Dinamóval döntetlenül mérkőztek, s immár tíz pont az előnyük az őket üldöző (?) belügyis csapat előtt.

Az első találkozón „kiütötték” a Steauát, méghozzá hazai közönsége előtt. Erről a csatáról annyit (szinte kézilabda mérkőzés eredménye született!), hogy mind a csapat, mind Ramiro Georgescu növelte góljainak számát, s gólszerzésben továbbra is ők vezetik a hazai mezőnyt. A második meccs amolyan edzőmérkőzés-félének bizonyult, a váradi legénység minden erőlködés nélkül simán nyert a Rapid ellen.

Visszavágás félig

A volt sokszoros román bajnok Bukaresti Dinamó az első rájátszásos tornán – akárcsak most a Steaua – igen fájdalmas, kiütéses vereséget szenvedett. Ezért aztán mindenképpen szeretett volna visszavágni a címvédésre készülő váradi gárdának, illetve megszerezni a vendégek elleni első győzelmet a 2007/2008-as bajnoki idényben. Az első két negyedben vezetett is a házigazda legénység, ám az utolsó kettőben már nem talált ellenszert a sorozatos váradi támadásokra, amelyek alább hagytak az egyenlítést követően, s a játékosok csak arra vigyáztak, ne kapjanak újabb gólt.

A rájátszások harmadik fordulójának a váradi olimpiai méretű uszoda ad otthont május 2. és 4. között, míg a befejező negyedikre május 9. és 11. között kerül sor Bukarestben.

Szántó Sándor

Szuperliga

A vízilabda Szuperliga második, bukaresti rájátszásos (1–4. helyezettek) tornáján született eredmények, 1. forduló: Bukaresti Steaua–Nagyváradi Leonardo VSK 3–11, Bukaresti Dinamo–Bukaresti Rapid 8–4; 2. forduló: Rapid–Leonardo VSK 4–8, Steaua–Dinamo 8–5; 3. forduló: Dinamo–Leonardo VSK 6–6, Steaua–Rapid 10–4.

Az állás:

1. Leonardo  34  30  3  1  590–183  63

2. Dinamo      34  25  3  6 424–211  53

3. Steaua       34  24  3  7 451–193  51

4. Rapid          34  15  1  18 308–322 31

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!