Összefogás Gabrielláért

Szatmár megye – A szárazberki Oláh Gabriella megsegítésére rendezett jótékonysági esten 11 3oo lej gyűlt össze. A kislány csontvelő–átültetésre szorul, a műtétet az Amerikai Egyesült Államokban tudják elvégezni.  

Tizenegyezer–háromszáz lej gyűlt össze a 9 éves szárazberki kislány javára szervezett szombat esti jótékonysági esten — tudtuk meg Zaharia Gabriellától, a rendezvény főszervezőjétől. A szatmárnémeti Filharmónia nagyterme zsúfolásig megtelt a csontvelő–átültetés előtt álló kislány megsegítésére szervezett akción, ami külön sikerélményt jelentett annak a szatmári fiatalokból álló lelkes kis csapatnak, akik a segítségnyújtásnak ezt a módját választották. Zaharia Gabriella, a Református Gimnázium tanulója az újságban olvasott arról, hogy a leukémiában szenvedő kislány gyógykezeléséhez, illetve a gyógyulást jelentő műtéti költségekhez kerestek támogatókat, és folyamatosan az járt az eszében, hogy milyen módon segíthetne ő is a kislányon.

Először a Németi Református Egyházközség ifjúsági csoportjának körében vetette fel a témát, és egy, az IKÉ–n belül szervezett jótékonysági akcióban gondolkodtak, majd egyre többen álltak az ügy mellé — segítőkként, illetve fellépőkként egyaránt —, és így sikerült nagyszabású, többórás, színvonalas programot összeállítani. A nézők soraiban közéleti szereplők, egyházi elöljárók és nagyon sok diák volt. A nagy sikerű jótékonysági est szervezői további gyűjtésre vállalkoznak, azt tervezik, hogy a műtét előtt álló kislány kezelési költségeihez vállalkozóktól kérnek anyagi segítséget.