Összecsaptak a szurkolók

Összecsaptak a szurkolók
A román labdarúgó élvonalbeli bajnokság 15. fordulójának rangadóját, a Dinamo – Rapid találkozót a szurkolók összcsapása árnyékolta be.

Pedig a házigazda együttes „kegyelmet” kapott a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottságától. Az előző fordulóban történt rendbontások miatt (a Dinamo Craiován játszott) a FRF szakbizottsága kilátásba helyezte, hogy zárt kapuk mögött rendezze a bajnoki címvédő a Rapid elleni találkozót. A bizottság tagjai azonban eltekintettek az esettől, és megengedték, hogy nézők előtt rendezzék a mérkőzést. A két szurkolótábor közötti összecsaptások már a mérkőzés előtt megkezdődtek, majd a mérkőzés elején a Dinamo drukkerei égő fáklyákat dobtak a Rapidot buzdító szurkolók közé. A pályára leereszkedett füstfelhő miatt a bíró egy időre félbeszakította a mérkőzést.

Az eset érdekessége, hogy a Rapid szurkolói között helyezkedett el a giulesti–i együttes tulajdonosa, George Copos is. Ő is kapott a Dinamo szurkolói által átdobott „fűstbombákból”. A csendőrök a csend háborítása miatt nyolc személyt állítottak elő, akik pénzbüntetéssel megúszták az esetet. Sérülésekről nem érkezett hír. A mérkőzés egyébként a vendég Rapid 2–0–ás győzelmével zárult.