Összeállt a VSK játékoskerete

Összeállt a VSK játékoskerete
Közzétette a Szatmárnémeti Városi Sportklub vezetősége a férfi kézilabda–csapat új játékosainak névlistáját.

Négy román és hat magyarországi kézilabda–játékos írt alá két évre szóló szerződést a Szatmárnémeti Városi Sportklub vezetőségével, hozzájuk csatlakozik majd hat játékos, akik az A–osztályos férfi együttest erősítették az előző idényben is. Erről pénteki sajtótájékoztatóján számolt be a klub vezetősége: Fógel László elnök, Kereskény Gábor alpolgármester és Teodor Curpaş vezetőtanács–tag. „A legtöbb új játékos más–más csapattól érkezett, ők össze kell még szokjanak. De profi játékosokról van szó, ezért nem hiszem, hogy ez gondot jelenthet – mondta a VSK kézilabda–csapatának technikai igazgatója, Palkó János.  Ami a játékos keretet illetti, nagyjából meg vagyok elégedve az igazolásokkal” – tette hozzá. Elárulta, még szüksége lenne a csapatban egy balkezes jobbátlövőre. Egy debreceni és egy kolozsvári játékos a kiszemelt, azonban az élvonalba feljutott „egyetemista” csapat játékosának (a kolozsvári) vételára nagyon magas. „Sokkal olcsóbban szerződtetünk játékosokat Magyarországról, illetve a magyar bajnokság színvonala ismert: egyelőre erősebb a román bajnokságnál” – fűzte hozzá Fógel. A romániai játékosok igényeivel kapcsolatban Palkó még elmondta: „Előzőleg összeállítottam egy listát nyolc játékos nevével, akik a román élvonalban szerepelnek. Rá ment volna a költségvetésünk azen játékosok szerződtetésére. Ekkor készítettem el a másik listát, amelyen szerepeltek a magyar élvonalban szereplő csapatok játékosai. Sokkal olcsóbban »szereztük meg« őket.”

Mint ismeretes, a VSK célja, hogy az idény végén feljusson a Nemzeti Ligába. Palkó szerint a rendelkezésére álló játékoskerettel megvalósíthatóak a tervek. „Szeintem erős keretünk van. Ha feljutunk, akokr legfeljebb három játékossal kell majd erősítsünk jövőre” – tette hozzá.

A kézilabdások hétfőtől tíz napos edzőtáborba utaznak a muzsdaji tóhoz. Augusztus 10–11–én Szatmárnémetiben az élvonalban szereplő Székelyudvarhelyi HC–val játszanak két felkészülési mérkőzést, majd Aradon vesznek részt egy nemzetközi tornán. Augusztus 29–30–án rendeznek nemzetkőzi tornát, amlyere jelezte résztvételi szándékát a Nagyváradi VSK, az Aradi Safilar és a Mezőkövesdi KC.

A VSK kerete

Új játékosok

Teremi László (kapus, előző csapata: Mezőkövesdi KC)

Daniel Savlovschi (beállós, Bukaresti Dinamo)

Birtalan István (beállós, Székelyudvarhelyi HC)

Tomory Győző (balbeállós, Nagybányai Minaur)

Oláh Barna (irányító, Resicabányai UCM)

Oláh János (jobbszélső, Kiskunfélegyháza)

Nagy István (balbeállós, Gyöngyösi FKK)

Kopcsák József (átlövő, Erste Békési FKC)

Varga Tamás (balszélső, Kecskeméti DKC)

Szepesi Dániel (átlövő, Kecskeméti DKC)

Régi játékosok

Cioroiu, Costea (kapusok)

Ferenţ (irányító)

Mateş (beállós)

Ardelean (balszélső)

Dan (irányító).