Öregfiúk focitalálkozója Érmihályfalván

Öregfiúk focitalálkozója Érmihályfalván
Kitűnő ötletnek bízonyult az a kezdeményezés, a Nyíló Akác fesztivál szervezői részéről, hogy egy nosztalgia focimeccset szerveztek a helybeli Praszler-stadionban, melyel a mihályfalvi labdarúgás nagy sikereire emlékeztették a jelenlévőket.

Szombat délután Érmihályfalván  XIX. Nyíló Akác Napok keretében szervezték meg azt a labdarúgó mérkőzést melyen azon sikercsapat jétékosai és meghivott labdarúgók szerepeltek, akik valamenyiben  résszesei voltak az 1979-198o-as megyei labdarúgó bajnokságot megnyerő Érmihályfalvi Unirea labdarúgó csapatának és a továbbiakban a bajnokságról-bajnokságra sikeres C- ligás együttesnek.

A találkozó előtt Kovács Zoltán Érmihályfalva polgármestere, köszöntötte a bevonuló csapatokat, a szép számban megjelent közönséget, akik igen – találkozni akartak egykori kedvenceikkel. A mihályfalvi elöljáró beszélt azokról az időkről, amikor az érmihályfalvi szurkolók – amikor  a csapat otthon játszott – megtöltötték a futballpálya nézőterét. Aztán beszélt arról, hogy ebben az időben Nagyváradról, az  akkori első legás csapat több játékosa is Érmihályfalván folytatta labdarúgó pályfutását. Megemlítve Kun Attila, Gergely Sándor, Florescu, Agud, Durdau, Sasu stb. egykori Mihályfalván játszó játékosok nevét. Majd  arról veszélt, hogy ezeknek az akkor elért szép eredményeknek a sikerkovácsa Szűcs Árpád edző volt – aki szombaton is, a kispadon foglalt helyet.

Ami nagyon kellemes volt sokunk számára, hogy a mérkőzésen jelen volt Gergely Sándor egykori labdarúgó kiválóság, aki – mint közismert – komoly egészségügyi problémákkal küszködik, de mindezek ellenére jelen akart lenni, az ünnepélyes öregfiúk meccsen. A közönség nagy tapssal köszöntötte, az egykori kitűnő szív-lélek labdarúgót.

Díszpolgár

Még a  mérkőzés kezdése előtt Kovács Zoltán polgármester felolvasta azt a Helyi Tanácsi határozatot, melynek értelmében az önkormányzat Érmihályfalva díszpolgára címet adományozta Kun Attilának. A mihályfalvi elöljáró ott helyben adta át a 21.-szeres román válogatott játékosnak a díszpolgári címet igazoló oklevelet, a közönség nagy tapsa közepette.

Ezután a csapatok – Kovács István FIFA játékvezető közremúködésével – elkezdték a két „rövid” félidőre tervezett mérkőzést.

A játék – ha lassú tempóban is zajlott – tetszett a stadion közönségének, egy-egy látványos megoldás, sarkalás után felcsendült a taps és a bíztatás. Vagy ha a labda Kun Attilához került hangosan szólt az Attila, Attila! bíztatás.

A találkozó végeredménye igazságos 3-3-as döntetlennel zárult. Ennek a találkozónak a  legnagyobb eredménye viszont az volt, hogy a mihályfalvi szurkolók, a labdarúgást kedvelőknek,  újra alkalmunk volt a focipályán látni egykori kedvenceiket. A pályára lépő játékosok számára pedig az, hogy újra találkozhattak, együtt focizhattak és alkalmunk volt emlékezni, nosztalgiázni a találkozó után, a közösen elfogyasztott vacsora ideje alatt.

Piros és fekete

Mivel a csapatoknak nehéz lett volna nevet adni- hiszen voltak köztük margittai és váradi labdarúgók is – egykori ellenfelek – a találkozó  egyik szervezőjének – Fele Atilla – javaslatára piros és fekete néven mutatjuk be a csapatokat. Egyszerűen csak azért mert az egyik csapat piros a másik csapat feketemezben játszott.

Pirosak. Nagy Sándor (Dugó) – Pauli, Laskovics, Tuef, Nagy Sándor (Lodi), Kereszturi, Ványi, Bánházi, Kun Attila, Hérák, Radu. Játszott még: Dingu, Orosz, Parám, Kardos, Kovács Zoltán.

Feketék: Bojtor – Lázár, Takács, Baba, Popovics P. I., Fándli, Csűri, Kerekes, Popovics P. II., Fele Sz., Pocsay. Játszott még: Kovács Z. (Lapát) Kardos, Nagy A., Szellő, Tamás, ifj. Bánházi Miklós, Lajter.

Edző: Szűcs Árpád (mindkét csapatnak).

Jétékvezetők: Kovács István, Kovács Szabolcs, Shwarczkof Zsolt.

Dérer Ferenc

Címkék: , ,