„Örülök, hogy hazatértem”

„Örülök, hogy hazatértem”

A szatmárnémeti Adina Pop a következő idényben a Városi Sportklub élvonabeli női kosárlabda–csapatát erősíti majd.

Három év után tért haza Adina Pop: 20 éves női kosárlabdázó egy évre szóló szerződést írt alá a Szatmárnémeti Városi Sportklub vezetőségével. A 1,73 méter magas irányító a Szatmárnémeti ISK–tól szerződött 2005–ben az élvonalban szereplő CET Govora együtteshez, az elmúlt idényben pedig a B–osztályos CSM Craiovánál szerepelt kölcsönjátékosként. Mint ismeretes, a 2007–2008–as idény végén az oltyán együttes a Szatmárnémeti VSK–val együtt kvalifikálta magát az élvonalba. „Bár az elmúlt idényben ellenfélként játszottam a VSK ellen, örülök, hogy idéntől már a szatmári csapatban szerepelhetek” – mondta Pop, aki reméli, teljesíteni tudják majd a vezetőség elvárásait, vagyis az első nyolc csapat között végezni az októberben kezdődő idény végén. „Nagyon erős, kiélezett bajnokság lesz. Az elmúlt szezonban az élen végzett csapatok nagyon megerősödtek. De mindezek ellenére szerintem megvalósítható célkítűzés, hogy az első nyolcban végezzünk” – tette hozzá.

Adina Pop egyébként az elmúlt héten Lengyelországban az U20–as válogatottal a B–osztályos Európa–bajnokságon szerepelt. Mint ismeretes, a román lányok az ötödik helyen zártak. Pop elmondta, az utolsó válogatott–mérkőzése volt a utánpótlás együttesnél, de reméli, a jövőben meghívást kap majd a felnőttek nemzeti csapatában. A U20–as csapatból egyébként a szatmárnémeti Mészáros Anitának biztosítva van a helye a felnőtteknél.

A VSK új játékosa ugyanakkor elmondta, nem ismeri mind a jövőbeli csapattársait a szatmári keretből, annak viszont örül, hogy Dan Fleşeriu lesz majd a klub edzője. „A modern kosárlabda képviselője, és ezen elvek alapján készíti a csapatot. Ez nekem nagyon tetszik. Biztos vagyok benne, hogy jó és eredményes munkát végez majd Szatmáron” – folytatta Pop. A szatmári lány egyébként azt is elmondta, hogy egyik vágya, hogy Spanyolországba folytassa majd sportpályafutását. Itt már játszik egy szatmári játékos: Cristina Ciocan az Arranz Jopisa Burgos csapatát erősíti.Pesek Attila