Örökrangadó, megszakításokkal

Örökrangadó, megszakításokkal
A két bukaresti rivális harca megszakításokkal indult: a nézőtérről bedobált füstbombák annyira megrontották a látási viszonyokat, hogy nem látták egymást a játékosok.

Az elmúlt két év bajnokainak rendkívül fontos volt a győzelem, hisz ez  a mérkőzés már nem csak a presztízs miatt, hanem a pontok szempontjából is fontos volt, hiszen mindkét csapat jócskán eltávolódott a mindenkori céluknak számító bajnoki címtől.

Az első percektől kezdve a Steaua irányította a játékot, Neşu beadását követően Neaga előtt adódott az első lehetőség a 2. percben, de a Dinamo hálóőre, Lobonţ hárított. A következő helyzetek is Marius Lăcătuş csapata részéről  érkeztek: a 24. percben Emeghara beadását Dică fejelte kapufára, majd tíz perccel később ő indította ügyesen Nicoliţăt, aki csúszás közben rúgta Lobonţ kezei közé a labdát. Az első félidő – a füstfelhők miatti késlekedés okán – nyolc perc ráadással, de gól nélkül ért véget.

A második játékrészben ugyancsak a piros-kékek kezdtek jobban, a 49. percben Emeghara nagyszerü passzát Badea lőtte kapu fölé. A vendégek védelme továbbra is botladozott, Walter Zenga hátvédei a Dică és Neaga iskolajátékát csak nézni tudták, utóbbi szép gólt is szerzett belőle. A bekapott gól sem tudta felébreszteni a Dinamót, inkább indulatosabbá tette a játékot. A rendes játékidő utolsó tíz percében öt sárgalapot is kiosztott a játékvezetőa, ki az egész mérkőzésen hatot mutatott fel. Az eredmény megmaradt a mérkőzés végéig, egygólos győzelmet, három pontot és egy nagy csata sikeres véghezvitelét hozva ezzel a Steauanak.

Steaua: Zapata – Emeghara, Goian, Rada, Neşu (Golanski, 88.) – Nicoliţă (Croitoru, 45.), Lovin, Ov. Petre, Neaga  – Dică, Badea (Baciu, 81.). Edző: Marius Lăcătuş.

Dinamo: Lobonţ – Blay, Moţi, Radu, Pulhac – Cristea, Ropotan (Izvoranu, 81.), Mărgăritescu (C. Munteanu, 65.), Boştină (Bratu, 78.) – Cl. Niculescu, Dănciulescu. Edző: Walter Zenga

(sportoldal.ro)