Önkéntesek akciói

Önkéntesek akciói
Szatmár megye — A Szatmárnémeti több iskolájában, a Pro Európa Liga kezdeményezésére önkéntes klubok alakultak. A klubtagok pénzadományokat gyűjtöttek, a befolyt összegből szegény gyermekeket támogattak.

A szatmárnémeti Pro Európa Liga védőszárnyai alatt működő fiatalokat tömörítő klubok három éve alakultak. Szatmárnémeti több iskolájában, így a Mihai Eminescu Líceumban, a Johann Ettinger Német Líceumban, az Eliza Zamfirescu Líceumban és az Aurel Popp Művészei Líceumban tanuló diákok csatlakoztak a kezdeményezéshez. A felsorolt iskolai klubok tagjai az elmúlt héten, az önkéntesek hete elnevezésű rendezvénysorozat alkalmával pénzadományokat gyűjtöttek fogyatékosok és szegény családból származó gyermekek részére.

Akciójuk alkalmával a megyeszékhely három iskoláját keresték fel, a befolyt adományokból összesen nyolcvan segélycsomagot készítettek. A fiatal önkéntesek április 24–én, csütörtökön, pedagógusaik irányítása mellett a Solidaritatii lakónegyed 12–es számú óvodában, és a vele egy épületben található szociális gondozói hivatal által működtetett napközi gyermekei közt osztották ki az ajándékcsomagokat — tájékoztatott Stana Bogdan, a Pro Európa Ifjúsági Klub koordinátora.