Önkéntes munkát végzett Borbély László

Önkéntes munkát végzett Borbély László
Marosvásárhely -  Borbély László miniszter, az RMDSZ marosvásárhelyi polgármester-jelöltje a Habitat for Humanity alapítvány csapatával közösen önkéntes akciót kezdeményezett Marosvásárhelyen a Szent Erzsébet Egyesület Szabadság utcai árvaházában.

A miniszter korábban Bukarestben, Rădăuţon és Nagyváradon végzett hasonló munkát. A zömében fiatalokból álló önkéntes csapat ma kifestette az árvaházat, a napokban pedig még két idős, kisnyugdíjasok által lakott garzonlakás kifestését is vállalják. Borbély elmondta, ezzel azt is szeretnék bebizonyítani, hogy közös akarattal, önzetlen munkával nagy dolgokat lehet megvalósítani. Ha a polgármesteri hivatal telket biztosít, két-három hét alatt 25-30 lakóházat is felépítenek az önkéntesek – mondta Borbély.

Borbély László miniszter kezdeményezésére ezzel az akcióval nyit Marosvásárhelyen az Önkéntesség Hete, melynek során bárki jelentkezhet önkéntes munkára, amennyiben nagyon szerény körülmények között élőkön akar segíteni.

„ Az önkéntesség a szolidaritás jele kell legyen minden közösségben. Fontosnak tartom, hogy Marosvásárhelyen is legyen Önkéntesség Hete, hiszen ezzel fel tudjuk hívni a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára, meg tudjuk mutatni, hogy létezik érdeklődés a nehéz körülmények között élők szükségletei iránt. Önkéntesként máskor is szívesen segítettem, és célom, hogy Marosvásárhelyen megteremtsük az önkéntes munka hagyományát, hogy Marosvásárhely, más városok mellett, az Önkéntesség Fővárosa legyen.” – mondta még Borbély László.