Óvatos kezdés az I. Ligában

Óvatos kezdés az I. Ligában
Egymást „kóstolgató” csapatok játszottak egymás ellen a román labdarúgó I. Liga szezonnyitó fordulójában: az U Craiova a Poli Iaşit, az újonc Brassói FC pedig a UEFA–kupaszereplő Unirea Urzicenit fogadta.

Az oltyán városban rendezett mérkőzésen a vendégegyüttes határozottabban kezdett, azonban nem sikerült Bornescu kapuját veszélyeztetni. Nicolo Napoli legénységének kellett egy fél óra ahhoz, hogy „magához” térjen, és felvegye a mérkőzés ritmusát, azonban a szünetig nekik sem sikerült bevenniük az ellenfél kapuját. A 62. percben Prepeliţă törte meg a jeget és szerezte meg a csapat, és egyben a 2008–2009–es élvonalbeli idény első találatát. A hajrában Bărboianu is eredményes volt és kettőre emelte a craiovaiak előnyét.

A brassóiak több év szünet után tértek vissza a élvonalba, azonban Răzvan Lucescu együttese már az első találkozón egy nagyon erős ellenféllel találta magát szemben. Az Unirea Urziceni ugyanis idén az UEFA Kupában is szerepelni fog. Mindez viszont kevésbé hatotta meg brassóiakat: óvatosan játszottak Bogdan Stelea kapuja előtt (a hálóőr a nyár folyamán éppen a ialomiţai együttestől szerződött a Brassói FC–hez), és bátran támadtak ki. Sőt a 19. percben már vezetést is szerezhetett volna a hazai együttes, amennyiben a bíró, Marcel Tudor megadta volna a 11–est Hadnagy buktatásáért.

A második játékrészben Lucescu csapata továbbra is mezőnyfölényben játszott, azonban gólt csak a hosszabbítás utolsó pillanatában sikerült szerezni: szögletrúgás után árnyékra vetődött az Unirea veterán kapusa, Daniel Tudor, a második hullámból érkező Cristian Oros pedig az üres kapuba fejelhette a labdát.

 

I. Liga, 1. forduló

U Craiova – Poli Iaşi 2–0 (0–0)

Gólszerzők: Prepeliţă (62. perc), Bărboianu (87.).

 

Brassói FC – Unirea Urziceni 1–0 (0–0)

g.: Cristian Oros (94.)

Piros lap: Tiberiu Bălan (Urziceni, 93. perc).