Óriási három pont

Óriási három pont
Nem várt, ám megérdemelt győzelmet szerzett szombaton hazai pályán a Nagyváradi Bihar FC a Gyulafehérvári Unirea ellen a labdarúgó II. Ligában. A sérültek többsége felépült, és végre harcos szellemben, lelkesen játszó győztes hazai együttest láthatott a piros-kékek szurkolótábora.

Hamar vezetést szerzett a Bihar FC: a 13. percben S. Achim beadását Mihu továbbította Bucurhoz, aki közelről védhetetlenül lőtt a vendégek hálójába: 1–0. Nem sokkal később a a volt váradi Foró eresztett meg egy hatalmas lövést 35 méterről, ám Lipitor résen volt, akárcsak a 30. percben egy fejesnél, amikor szintén elmaradt az egyenlítés. Szünet előtt néhány másodperccel a házigazdák növelhették volna előnyüket, ám Andor három méterről az oldalhálót találta el.

A második felvonás erősödő vendégnyomással indult, és folytatódott is, miközben az Unirea szinte teljesen elhanyagolta a védekezést. Így aztán egymást érhették a gyors ellentámadásokat követő jobbnál jobb váradi helyzetek, miközben a piros-kék védők hősiesen hárítgatták a nem túl veszélyes Unirea-próbálkozásokat. A második hazai találat a 79. percben esett, amikor Opricean[ szögletrúgását követően a felfutó Gongolea fejelt a Váradot szintén megjárt Rotaru kapujába: 2–0. A Bihar FC-ben a következők kaptak helyet: Lipitor – Tarca, Ambrus, Gongolea, Cosma – S. Achim (74. p. Musca), Sandulescu, Mihu  – Andor (82. p. Ardelean), Florea (69. p. Opricean) – Bucur. Edző: Gheorghe Silaghi.

 

Kapcsolódó cikk:

  • Négy pont a bihari csapatoknak
  •