Óriásbomba Ferencvárosban – Viszonylag kevesen vannak a befogadóhelyeken

Budapest – Viszonylag kevesen tértek be eddig a befogadóhelyekre a IX. kerületben, ahol egy második világháborús bomba miatt kedd reggel óta tart egy körzet kiürítése – jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.

Az otthon talált lakókat ideiglenesen a Telepy utcai és a Bakáts téri általános iskolában helyezik el, ahová délelőtt csak néhányan mentek be. A Telepy utcai iskolában körülbelül harmincan várakoznak; az udvar miatt ide irányítják azokat, akiknek háziállatuk van. A betérő lakók adatait rögzítik. Az MTI tudósítói arról számoltak be, sokan szatyrokkal, táskával a kezükben várják, hogy visszamehessenek otthonukba. Több üzlet zárva van azokban az utcákban is, amelyek nincsenek lezárva.

A járókelőket rendőrök tájékoztatják, akik elmondták azt is, hogy hamarosan megkezdik a terület hermetikus lezárását. Sok lakó azt sem tudta, miért kellett elhagynia lakását. A szokásosnál jóval gyengébb forgalom tapasztalható a lezárás előtt a kiürítésre váró egy kilométeres körzetben. A 24-es és a 30-as villamosok még közlekednek, azonban mindössze egy-két ember utazik rajtuk, a megállókban is csak néhányan várakoznak. A Haller utcában a Balázs Béla utcától a rendőrök visszafordítják az autósokat. A Mester utcában a rendőrség hangosbemondón kéri a lakókat, hogy hagyják el a területet az Üllői út vagy a Ferenc körút irányában.

A BKV fődiszpécsere az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a körzetben addig közlekednek a járatok, amíg a kiürítés tart, azután csak akkor indulnak újra, ha az emberek visszatérhetnek otthonukba. (MTI)