Óriásbomba Ferencvárosban – Három embert vittek kórházba a mentők

Budapest – Három sürgősségi beavatkozásra volt szükség a Ferencvárosban, a bomba miatt kiürítésre váró területen, de az esetek nincsenek összefüggésben a kényszerintézkedéssel – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat szóvivője kedd délben az MTI-t.

Győrfi Pál tájékoztatása szerint egy ember elesett az utcán és beütötte a fejét, másvalaki egy lakásban combsérülést szenvedett, egy harmadik embernek szintén a mentősök nyújtottak segítséget. A sérülteket a Merényi kórházba szállították. A szóvivő elmondta, hogy a helyi védelmi bizottság által biztosított kétszáz kórházi ágyból kedd délig egyet sem kellett igénybe venni; tizenegy beteget a befogadóhelyekre szállítottak a mentősök, ellátásukról ott gondoskodnak.

A területen kilenc mentőautó folyamatosan dolgozik, s két tartalék mentőautó van készültségben. Győrfi Pál kitért arra: egy úgynevezett tömegbaleseti egységet is felállítottak a lezárt terület pereménél, itt felfújható, nagy méretű sátorban akár száz ember ellátását is meg tudják oldani. Az állomáson – szükség esetére – vákuummatracok, kötszerek és gyógyszerek is rendelkezésre állnak. (MTI)