Óévbúcsúztatás Érmihályfalva főterén

Óévbúcsúztatás Érmihályfalva főterén
Bihar megye – A kellemetlen hideg ellenére több százan (talán ezreket is lehetne mondani) búcsúztatták 2007-et Érmihályfalva főterén.  

Az önkormányzat invitálására a mögöttünk lévő szilveszter estéjén is több százan hagyták ott egy időre a mulattságoknak helyet adó helyiségek melegét, esetleg hagyták magára kicsit a tévéket, hogy a Széchenyi téren dacoljanak a mínusz fokokkal. A főtér több pontján tábortüzeket raktak, de melegbor is segített a hideg elviselésében. A beígért Rajkó zenekar is megérkezett, de a hideg miatt a zenészek ujjai hamar „rágémberedtek” a húrokra, így gépzene vette át az uralmat. (A muzsikusok egy szórakozóhelyen folytatták.) A Dolly Roll együttes operett-feldolgozásaira, majd más közismert slágerek dallamaira a tér több pontján is táncra perdültek, közben pukkantak/dörrentek a petárdák.

Hivatalos és amatőr tűzijátékok

Az ó és az új év „randevúján” a román himnusz hangzott fel, majd a tűzijáték után sokan visszatértek mulatozásuk zártabb körü helyszíneire. A „magyar éjfélt” nem csak az időközben megérkezett havazás, hanem a himnusznak az István, a király című rockoperából ismert változata köszöntötte. Ezt követően már nem volt „hivatalos” tűzijáték, ám sok-sok olyan tűzszerszám szállt az ég felé, mely tulajdonképpen nem is volt kapható… A felfokozott hangulatban számtalan peszgősüveg is a főtér aszfaltján lelte végzetét – másnap reggel az önkormányzat alkalmazottainak volt mit összetakarítani! Az említett zártabb körű mulattságok egyik helyszíne a kultúrház volt, ahol a Móka színjátszó csoport mutatta be szilveszeri kabaréját, ennek ismertetésére visszatérünk.

 

Rencz Csaba