Ócskavasnak adta el a műszereket

Bihar megye – Orvosi műszereket lopott egy férfi Nagyváradon egy egészségügyi központból. A teljes zsákmányt az ócskavastelepnek adta el később.

240 millió régi lejnyi (pontosan 24.500 RON) haszonra tett szert az a férfi, aki betört Nagyváradon az Ősiben lévő Arsmed egészségügyi központba. A 33 éves elkövető szombatról vasárnapra virradóra jutott be az épületbe, ahonnan lézeres műtétekhez használt műszereket és berendezéseket vitt el. A rendőrség kedden már el is fogta a fiatalembert.

Eladta

Alina Dinu, a Bihar megyei Rendőrség szóvivője elmondta: a tettes össze is törte a műszereket, majd az egészet elvitte az egyik váradi ócskavastelepre, ahol eladta. A gyűjtőhelyen találták meg a megrongált berendezéseket a rendőrök, egy készülék kivételével. Ez utóbbit ugyanis a betörő az egyik ismerősénél helyezte el, onnan került elő. Az okozott kár csak részben térült meg, a vizsgálat még tart.

A betörő egyébként hajléktalan, és egy napot a rendőrségi fogdában töltött. Először 24 órára vették őrizetbe, majd a bíráktól azt kérték a rendőrök, hogy a férfit helyezzék letartóztatásba. Ám – mint a legtöbb hasonló esetben – a bíróság elvetette az elfogott tettes letartóztatásának lehetőségét. Inkább csak azt a döntés hozták, hogy az illető 30 napig nem hagyhatja el a megyeszékhely területét, de egyébként szabadlábon védekezhet.