21. Nagyváradi Ősz

A hétvégén zárul a Városi Művelődési Ház által, az önkormányzat támogatásával megszervezett idei Nagyváradi Ősz-fesztivál. A hátralevő periódusban a következő programokon lehet részt venni.

Szerdán 20 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában a konstancai Oleg Danovski Nemzeti Opera- és Balettszínház Don Quijote című előadása tekinthető meg, a belépőjegy 25 lejbe kerül. Október 11-12-13-án délután 5 órától Caragiale-darabokat adnak elő villamoson, indulás a várad-szőlősi végállomásról, felszállni 5 lejért lehet. Október 14-én, vasárnap 20 órától a Botoşani-i Drama Club a Sas-palota átjárójában található Window klubban szerepel a Várva (Aşteptând) című produkcióval, melyre a belépő 5 lejbe kerül.

Ugyanakkor október 11-14. között minden este ingyenes szabadtéri koncerteket rendeznek a December 1. parkban. Csütörtökön a Partizan, a Kumm, a Les Elephants Bizzares és a Polter Guys, pénteken a Vama, a Direcţia 5, Ana Maria Georgescu és a Vivere tagjai, szombaton O. L. Ţăndărică & Bosquito, a Terpine, a Red Wine és a Meda Music tagjai, vasárnap pedig a Filaderfia és a tulkai rézfúvószenekarok, a Bihorul, a Crişana, a Naţional, a Transilvania és a Rapsodia Bihoreana román néptáncegyüttesek, valamint Mariana Deac, Oana Lianu és Maria Ciobanu népdalénekesek lépnek fel.