Évforduló

Október 28–án, vasárnap, a délelőtt a 10 órakor kezdődő istentiszteleten a Kültelek Református Egyházközség gyülekezete a templom alapkőletételének 70. évfordulóját ünnepli. Ez az ünnep a gyülekezet ünnepe lesz, mondta el Higyed János Mátyás lelkipásztor. Az ünnepi istentisztelet alkalmából a gyülekezet kórusa énekel majd, s alkalomhoz illő szavalatok is elhangzanak.

A lelkészi hivatal falán található a templom géppel írt és bekeretezett története. Ebből megtudható, hogy: “A templom alapkőletételére 1937. október 31–én került sor. A templom véglegesen elfogadott tervét Janitzky Pál készítette el. 1938. augusztus 21–én már külsőleg kész volt a templom, és így a csillagfeltételi ünnepséget meg lehetett tartani. 1939. december 10–én már fel lehetett szentelni a kültelki templomot.”  0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter