Észrevételek három megyéből

Észrevételek három megyéből
Szatmár megye – Tőkés László európai képviselő kilenc irodájának munkatársai találkoztak Marosvásárhelyen, ahol a résztvevők az EP–irodák eddigi tevékenységét értékelték ki.

Amint arról annak idején beszámoltunk, mintegy két héttel ezelőtt Tőkés László, európia parlamenti képviselő Szatmárnémetiben is irodát nyitott. Az EP–iroda munkatársai az elmúlt hét végén Marosvásárhelyen tanácskoztak. A szatmári irodavezetőtől, Kovács Mátyás Pétertől megtudtuk, az irodák munkatársai megbeszélték a további tennivalókat és javaslatok hangzottak el arra vonatkozólag, hogy hogyan lehetne hatékonyabbá tenni az irodai munkát. A pénteki megbeszélésen jelen volt Tőkés László püspök is. A nagyváradi, kolozsvári, a marosvásárhelyi, a sepsiszentgyörgyi, a székelyudvarhelyi, a temesvári, a szatmárnémeti irodák létrejöttének az a célja, hogy a lakossági panaszok ezeken az irodákon keresztül  jussanak el az EP–képviselőhöz.

Megoldára váró gondok

A szatmári iroda Máramaros és Szilágy megyéből érkező reklamációkat és észrevételeket is vár — tudtuk meg a segédlelkésztől. Innen a nagyváradi irodába továbbítják a megoldásra váró ügyeket. A Szatmár–Németi Református Egyházközség lelkipásztori hivatalában működő EP–iroda keddtől péntekig 9. és 11. óra között, szombaton pedig 9. és 12. óra között várja az ügyfeleket. A panaszosok a kommunizmus idején elkobzott földterületek és ingatlanok visszaigénylésből származó problémával, panaszokkal vagy az iroda hatáskörébe tartozó egészségügyi vagy tanügyi kérdesekben is felkeresthetik az irodát. A megnyitástól eltelt rövid idő alatt Szatmár megyei vonatkozású problémákkal fordultak meg a hivatalban. Többek között földvisszaigénylés vagy a lázári elterelőút problémájával. Az érdeklődők bővebb információkat a 0261–712116–os telefonszámon kaphatnak — magyarázta Kovács Mátyás Péter irodavazető.

Irodák és munkatársaik:

1. Brüsszeli iroda: Szilágyi Zsolt kabinetfőnök, e–mail: szilagyizsolt@hotmail.com.

                             aszisztens Ferenczy Zsuzsa Anna, e–mail: laszlo.tokes-assistant@europarl.europa.eu.

2. Budapesti iroda: Nemes Csaba, irodavezető, e–mail: csabanemes@yahoo.com.

3. Nagyváradi iroda: Antal János irodavezető, e–mail: antaljanos@partium.ro.

                                 Demeter Szilárd kommunikációs igazgagtó, e–mail: demetersz@yahoo.com.             

                                 Tóth Rozália–Anna titkárnő, e–mail: tothrozi@partium.ro.

4. Kolozsvári iroda: Korpos Dalma irodavezető, e–mail: kolozsvep@gmail.com.

5. Marosvásárhelyi iroda: Tőkés András, irodavezető.

6. Sepsiszentgyörgyi iroda: Kulcsár Terza József irodavezető, e–mail: kulaocsi@freemail.hu.

7. Székelyudvarhelyi iroda: Nagy Pál, irodavezető: matyikir@yahoo.com.

8. Temesvári iroda: Ambrus Róbert, irodavezető.

9. Szatmárnémeti iroda: Kovács Mátyás Péter, irodavazető, e–mail cím: matyi_p@yahoo.com.

 

Karikás Enikő