Elképzelések

2020.09.21. 09:23

Debreczeni László: Sok a kiaknázatlan lehetőség Bályokon

Ciucur Losonczi Antonius

Debreczeni László, az RMDSZ bályoki polgármesterjelöltje a településen nevelkedett. Családos ember, két gyermek boldog édesapja, a munkahelyén kívül 1997 óta méhészettel is foglalkozik. Mint pénteki sajtótájékoztatóján fogalmazott, a méhek évezredek óta betartják a szabályokat, jó lenne, ha e tekintetben az emberek példát vennének róluk. Éveken át a MIDESZ-ben tevékenykedett, szervezett eseményeket többedmagával, majd az RMDSZ-ben folytatta közéleti szerepvállalását. Felidézte, hogy régebben Bályok kihasználta turisztikai potenciálját. Sajnos azok az idők leáldoztak, pedig vannak kiaknázatlan lehetőségek a faluturizmusban – többek közt ezért is döntött úgy, hogy megpályázza a községelöljárói tisztséget. Fontos volna továbbá az ivóvíz- és szennyvízhálózat véglegesítése, kiterjesztése mindenhol. Befektetők vonzásával új munkahelyeket teremtene, és ha már az Európai Unió pénzforrásokat bocsát a rendelkezésünkre, akkor szerinte le kellene hívni ezeket a mezőgazdaság és a turizmus fejlesztése érdekében. A községházán komolyabban senki se foglalkozik ezzel, ezért egy pályázatíró és -kezelő irodát működtetne e célból.

Debreczeni László elmondása szerint szinte semmi sportolási lehetőség nincs Bályokon, ezért egy sportközpont létrehozásával fellendítené a helyi sportéletet. Ugyanakkor renoválná az óvodákat és az iskolákat – ezzel hozzájárulna ahhoz, hogy a fiatalok ne menjenek el, hiszen a gyermekeiknek helyben is találnának korszerű tanintézményt. A hagyományokat is jó volna megélni, nemzeti kultúránkat megőrizni, ápolni – hangsúlyozta.

Ugyanakkor infrastrukturális jellegű elképzelései is vannak a polgármesterjelöltnek: a biztonságos közlekedés jegyében modernizálná az utakat és a járdákat, lekövezné a mezei utakat, bevezetné a földgázt. Hasznosítaná a geotermális forrásokat és támogatná a fiatal vállalkozókat.

Emellett az egyházakról se feledkezne meg Debreczeni László: mivel presbiter, magától értetődő, hogy jó kapcsolatokat ápolna a református egyházzal, de emellett azt is előmozdítaná, hogy befejeződjenek a bályoki ortodox templom munkálatai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában