Értarcsán új alpolgármestert választottak

Értarcsán új alpolgármestert választottak
Bihar megye – Értarcsa községben új alpolgármestert választottak az önkormányzat alakuló ülésén. Kerezsi Attila éradonyi lakos, és mint mondta, a község mindhárom faluját képviselni szándékozik.

Értarcsa község önkormányzatának 11 tanácsosa közül 2 a PNL színeit képviseli, a további 9 RMDSZ-tag. Utóbbiak közül 3–3 a község falvaiból (Értarcsa, Éradony, Gálospetri) került ki. Bordás Károly Gálospetribe való polgármester mellé három tanácsost jelöltek alpolgármesternek. A Helyi Tanács alakuló ülésén a szavazás első fordulójában Secara Florian (PNL) 2, Tóth Barnabás (RMDSZ, korábbi alpolgármester) 4, Kerezsi Attila (RMDSZ) 5 voksot kapott. A második fordulóban már csak két utóbbi vett részt, és mivel Tóth Barnabásra ismét négyen szavaztak, vélhetően a két PNL-s voksát is megszerezte Kerezsi Attila, és 7 szavazattal alpolgármester lett. A község élén tehát a községközponthoz tartozó két faluból való elöljárók vannak.

Örökölt beruházások

Az új alpolgármester 31 éves, Székelyhídon született. A nagyváradi T.Vuia középiskolában érettségizett finommechanika szakon, majd 12 évig Adonyban dolgozott egy bárban. Emberek között forgolódott tehát, de közigatgatási tapasztalat nélkül vágott bele új munkájába. Az RMDSZ-nek 2000-ben lett tagja, 2004 óta az adonyi helyi szervezet alelnöke. Terveivel kapcsolatban elmondta: elsődleges az örökölt beruházások folytatása, s azok végigvitele elég munkát ad az elkövetkező négy évre. A vízhálózat építését kell befejezni Tarcsán és Adonyban, utóbbi faluban bővítik az iskolát, készül a bekötőút. Megoldásra vár a szemétszállítás, egy olyan céggel vannak tárgyalásban, mely hetente 2 alkalommal hordaná el a háztartási hulladékot. Alpolgármesterként mindhárom falut képviselni akarja, fogalmazott Kerezsi Attila, ennek megfelelően sportpályákat szeretne kialakítani a fiataloknak, hosszabb távú terv a csatornázás.

Mindent megtesz”

A helyhatósági választások előtt pár nappal avatták a Tarcsa–Gálospetri utat, de mint akkor is megírtuk, a szakaszon egy mintegy 50 méteres rész még nem volt leaszfaltozva. Bár akkor elhangzott, egy héten belül kész lesz az is, még nincs, tudtuk meg az alpolgármestertől. Információnk szerint Adony lakosai meglehetősen elégedetlenek a vízvezetés és az országúttól induló, a falun áthaladó útszakasz javításának ütemével. A falubeli alpolgármester elmondta, hogy „mindent megtesz, hogy minél jobban haladjon a munka”. A végül leaszfaltozandó útra horják a követ (ottjártunkkor az iskola előtt hengerelték), a vízhálózat szivattyúháza pedig épül azon a legelőrészen, ahol korábban falunapot is tartottak. Az iskola korszerűsítésének során az új épületrész tetejének cserepezésénél tartanak.

Rencz Csaba