Érmihályfalvi Unirea: emlékezés a kiemelkedő eredményekre

Érmihályfalvi Unirea: emlékezés a kiemelkedő eredményekre
Bihar megye – Három évizede, hogy az Érmihályfalvi Unirea labdarúgó csapata megnyerve a megyei bajnokságot és az osztályozót, a C-ligába jutva ott emlékezeteset „alkotott”. Erre is emlékeznek a jövő héten, egy öregfiúk meccsel.

Az 1979/1980-as  megyei labdarúgó bajnokság 30 fordulójában az Érmihályfalvi Unirea  két vereség, és kilenc döntetlen mellett 19 alkalommal győzelmet aratva végzett az élen, majd a Szatmári Unióval otthon 1-1-et, idegenben 2-1-et elérve jutott a C-ligába. A Szűcs Árpád  edző vezetésével hazai játékosok által kivívott siker után erősítésként érkeztek a gárdához olyan, máig jól csengő nevek, mint Kun, Gergely, Durdău, Agud, Florescu. Jövő héten, a Nyíló Akác Napok keretében kerül sor arra az emlékező-ünneplő meccsre, melyre a szervezők a sportbarátok mellett várják az Unirea mindenkori játékosait, edzőit. Különösen számítanak az említett bajnokcsapatra, melynek tagjai, a mellékelt kép szerint – állva, balról: Parám, Dihenes, Orosz (Haver), Bertalan (Lorimer), Puskás, Kiss, Teigler (Paku), Szűcs Árpád; elől – Gábor (Góbé), Kardos, Nagy F., Nagy S. (Dugó), Dânga, Ványi, Laskovics, Radu T., Nagy S. (Ladi). Az „erősítések” közül ígérte részvételét Kun Attila, illetve Gergely Sándor is.

Generációk találkozása

Várják továbbá az 1998-ban a Román Kupa megyei szakaszát megnyerő csapatot: Szász – Lázár, Tamás, Radu N., Keresztúri, Szellő, Nagy, Kovács, Muţ, Szalai Z., Szalai L., Fele Sz., Fele S., Fele A., Belényesi, Hengye, Kovács Z. Ott lesznek a maiak is, és a megjelentekből állítják majd össze a minden generációt felölelő, pályára is lépő csapatokat. Az eseményre díjmentes a belépés.

Rencz Csaba

Címkék: , , ,