Érmihályfalvi Unirea : rózsaszín álom

Érmihályfalvi Unirea : rózsaszín álom
Bihar megye – Úgy tűnik, valóságos csoda „kopogtatott” az Érmihályfalvi Unirea fociklub ajtaján: miután sok éve már egy befektető után kutat a klub vezetése, az magától színrelépett, hosszútávú tervekkel.

Az Unirea vezetői évek óta minden szezon elején, sőt, utóbb már szezon közben is, feltették maguknak a hamleti kérdést: lenni vagy nem lenni? A két évvel korábbi „házasság” és C-liga szereplés a Mezőpetri Fink Fensterrel rémálomnak bizonyult, melyet a szokottnál is nagyobb hullámvölgy követett. A legnagyobb gond mindig a pénzhiány, a csapat egyedüli állandó támogatója a Helyi Tanács, mely sokszor támadásokat is kap ezért. Régóta kerestek a csapatvezetők egy olyan támogatót, aki fantáziát látna az Unireában, illetve a tehetségek nevelésében – hiszen utóbbiban nem volt, és nincs is hiány.

Tervek hosszú távra

A keresés nem járt sohasem eredménnyel, míg a napokban magától jött – ha nem is a királyfi fehér lovon – de egy ideálisnak tűnő vállalkozó, aki, bár Nagyváradon él, helyi születésű, és jelentős összeget kíván befektetni a klubba. Fele Attila elnöktől megtudtuk, hogy az illetőnek hosszú távú tervei vannak. Ez egyelőre azt jelenti, hogy a következő szezont a csapatépítésre szánja, a kedden tartandó első edzésen már jelen is lesz. A rendelkezésre álló „játékosállomány” felmérést a közismert szakemberre, Dan Dobaira bízza, aki a csapat edzője lesz, az eddigi edző, Csűri Sándor másodedzőként dolgozik majd mellette. Ugyancsak Dobai fogja felügyelni a két utánpótlás csapat (’96–’97-es és ’94–’95-ös születésűek) és az ifjúsági csapat fejlődését, ezek edzője továbbra is Szabó Zoltán marad. Apropó utánpótlás, a fiatal tehetségek nevelésének fokozott figyelmet szentelnek az egész régiót tekintve, felkutatásukra válogatókat szerveznek a későbbiekben.

 Nincs vesztenivaló

A fentieket olvasva bárki monhatja, különösen a korábbi tapasztalatok alapján, túl szép ez, hogy igaz legyen. Fele Attila maga is azt mondta, még számára is hihetetlen egyelőre mindez, de a szurkolók megnyugtatására hozzátette: a klubot nem adják el, nem fuzionálnak senkivel, nevet sem változtatnak, és a vezetőség sem változik. És hogy a történet még hihetetlenebb legyen, azt is elmondhatjuk, hogy mindezektől függetlenül a Polgármesteri Hivatal készít egy pályázatot arra az országos programra, mely stadionok létesítését kínálja. Ha sikerrel járnak, egy 500 férőhelyes lelátóval ellátott stadion épülhet a kiszemelt területen, a Százhold negyed szélén!

Rencz Csaba